Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ändå tycks allt vara osagt : August Strindberg som brevskrivare

Ändå tycks allt vara osagt : August Strindberg som brevskrivare

Inbunden bok. Natur & Kultur. Första uppl. 1994. 457 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag. Namnteckning på smutstitelbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127038254
Titel
Ändå tycks allt vara osagt : August Strindberg som brevskrivare
Författare
Kerstin Dahlbäck
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1994
Omfång
457 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
950 g
Språk
Svenska
Baksidestext
August Strindberg är vid sidan av Tegnér svensk litteraturs störste brevskrivare. Närmare 10 000 brev hann han med att skriva under sin livstid. Om man ser till själva textmängden är breven förmodligen hans huvudgenre. Ändå har breven varit en försummad del inom Strindbergsforskningen, kanske därför att breven som genre tett sig mindre angelägna och mer svårfångade som forskningsobjekt än Strindbergs skönlitterära verk.
Kerstin Dahlbäck har låtit skriva in alla Strindbergs brev på dator, vilket ger unika möjligheter att analysera hans fenomenala förmåga att anpassa sitt språk till adressaten, hur han lekte med attityder. Breven är också exempel på Strindbergs stora språkliga fantasi.
Kerstin Dahlbäck ger i den här monografin, som är den första genomgripande analysen av Strindbergs korrespondens, en inträngande bild av hur Strindberg använde sitt brevskrivande för att ständigt stå i kontakt med omvärlden och ett sätt att manipulera den för att uppnå sina mål. Han skrev nästan dagligen och många av breven är stor litteratur, fullt jämförbara med hans skönlitterära verk.

Kerstin Dahlbäck är docent i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Hon har publicerat ett stort antal artiklar och uppsatser om August Strindberg och Hjalmar Bergman och är redaktör för Hjalmar Bergmansamfundets skriftserie och ordförande i Hjalmar Bergmansällskapet.