Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Trädgårdens sluttningar : Murar Trappor Vattenfall Pooler

Trädgårdens sluttningar : Murar Trappor Vattenfall Pooler

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 152 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151850726
Titel
Trädgårdens sluttningar : Murar Trappor Vattenfall Pooler
Författare
Kerstin Engstrand
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2009
Omfång
152 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
198 x 258 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
768 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nivåskillnader i trädgården upplevs ofta som ett problem, men de kan i själva verket tillföra många spännande moment i form av exempelvis trappor, stenpartier och murar men också vattenspeglar, pooler och vattenfall. Denna första bok i ämnet visar hur man går tillväga i en sluttande trädgård.

I de flesta trädgårdar finns det någon form av höjdskillnad. Vissa tomter är helt sluttande och många nya tomter branta eftersom man idag allt oftare bygger hus på överbliven mark.
Att ha flera nivåer i trädgården ger oanade möjligheter. Här finns chansen att göra ett stenparti, placera in en jordkällare eller kanske anlägga ett vattenfall. Trappor och stödmurar kan bli dekorativa inslag i trädgårdens helhet.
Kunskapen om hur man handskas med denna utmaning är gammal - under antiken placerade man gärna husen på branter - men behöver återupplivas då den åter blivit aktuell. Eftersom det inte finns någon tidigare bok i ämnet fyller Trädgårdens sluttningar ett tomrum i trädgårdslitteraturen.
Här återfinns goda exempel på hur man hanterar sluttningar både i den lilla täppan och i den stora trädgården. Även mindre lyckade exempel redovisas med bilder och förklaringar.
En inledande historik följs av praktiska lösningar vid olika nivåskillnader. Hur åstadkommer man trappsteg, stödmurar, rabatter och gräsmattor i slänter? Vilka växter är lämpliga för sluttande mark och för olika väderstreck? Hur handskas man med sten, utfyllnad och slipers? Framstående trädgårdsdesigners ger dessutom goda råd. Som avslutning återfinns en faktadel med uppgifter om bygglov m.m. Ett stort antal färgbilder ackompanjerar texten.