Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att skjuta hästar

Att skjuta hästar

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2015. 399 sidor.

Mycket gott skick. Gallr. bibl.bok

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170378362
Titel
Att skjuta hästar
Författare
Kjell Eriksson
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
399 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
680 g
Språk
Svenska
Baksidestext
ALFONS ANDERSSON befinner sig i ett isande helvete. Platsen är Spanien i februari 1938. Han fruktar för sitt liv. Framför sig har han en kulspruteskytt, bakom sig en sårad kamrat som ropar efter hjälp. Det är snö och bitande vind i bergen. Han har »lärt sig att frysa« i de uppländska skogarna, men detta är en kyla som går utöver allt annat han upplevt.
1936 hade general Franco gjort uppror mot den demokratiskt valda republikanska regeringen. Tre år av inbördeskrig, och därefter decennier av fascistiskt styre, följde. Alfons Andersson var en de tiotusentals som från hela världen frivilligt reste till Spanien för att ansluta sig till de Internationella Brigaderna. Många blev kvar i den spanska jorden.
Femtio år senare plockar Alfons Andersson fram sina nötta dagböcker från Spanien. Det är stundtals plågsam läsning, men fram stiger de gamla kamraterna och påminner om att kampen mot fascismen var nödvändig att föra.
Att skjuta hästar är en svindlande roman som följer en grupp brigadister i reträtten genom Aragonien, fram till floden Ebro. Det är en strapatsrik och farofylld marsch där vänskap och politiska lojaliteter ställs på hårda prov.
Kjell Erikssons på en gång brutala och vackra skildring av ett krig visar hur mycket människor kan vara beredda att offra och hur mycket vi kan göra i solidaritet med varandra om vi bestämmer oss för det.

"Det är brutalt ...vackert och inkännande, dessutom skrivet med bladvändarvarning." UPSALA NYA TIDNING
"Det är passionerat och livfullt och mer spännande än något jag läst på länge." JÖNKÖPINGS-POSTEN
"Trovärdig och engagerad roman" DALA-DEMOKRATEN
"'Att skjuta hästar' är en stark, närgången och spännande roman som samtidigt - nästan lätt smygande - blir till en väsentlig och nog så givande historielektion." "ytterst angelägen" GEFLE DAGBLAD
"Eriksson har en särskild förmåga att blanda saklighet och passion med varandra och skriver en prosa som är observant, klar och konkret. Här finns både den exakta iakttagelsen och den ofta återhållsamma men ändå ytterst personliga tonen. Han skriver med en oförbehållsam närhet och känsla av närvaro i varje detalj som får mig att känna mig delaktig som läsare. Det är till synes enkelt men det är en sammansatt enkelhet." NORRA SKÅNE
"Jag rekommenderar boken både till dem som vill veta mera om de demokratiska krafternas kamp mot fascismen och till dem som vill läsa en spänstig spänningsroman."
VLT
Ytterligare författare: Eriksson, Kjell
Ytterligare designers: Jais-Nielsen, Eva