Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den sista cigarretten
Den sista cigarretten Den sista cigarretten

Den sista cigarretten

Pocketbok Bonnier Pocket. 2010. 440 sidor.

Nära nyskick. Inga anteckningar, hundöron, understrykningar eller andra markeringar som kan störa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174291193
Titel
Den sista cigarretten
Författare
Klas Östergren
Förlag
Bonnier Pocket
Utgivningsår
2010
Omfång
440 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
243 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett kraftfullt -romanmaskineri av pikareskmodell.

Ett oväntat möte på La Bohème, en operaföreställning överförd digitalt från Metropolitan i New York till en liten landsortsbio i Sydsverige, är ouvertyren till Klas Östergrens nya stora roman. Och likt en opera rymmer den de mest skilda känslolägen och uttryck, från ren slapstick till verklig tragedi. Den sista cigarretten är en roman om åttiotalet, då en gammal symbol för exklusivt snille och exceptionell smak fick nytt liv: dandyn, död som levande. Nils von Dardels tavla är ett åtråvärt byte, och spelar en mycket märklig biroll i historien. Den sista cigarretten är en både lekfull och genomskådande roman om mänskliga tillkortakommanden, om minnen som går igen och om konsten, den döda och den levande. Men lika mycket är det en roman om kärlek och hängivenhet, om svårtolkade leenden och förhållanden som hela tiden väntar på att bli av.Den sista cigarretten är en roman som lever både av spänning och intelligens, ett allvarligt försök att förklara konsten som hållning och nödvändigt. Och här och var glimtar episoder, motiv och rekvisita från Klas Östergrens hela författarskap till, som skimmer i en dröm.
”Den sista cigarretten är en bister och oavbrutet spännande thrilleranalys av det decennium som vi aldrig riktigt kommit över." DN"Vilken gudabenådad berättare han är, Klas Östergren! Han har skrivit en helt strålande berättelse, underhållning på högsta och sublimaste nivå, där även kärleken och personliga tragedier får spela sina roller. " SVD"Än en gång har han visat att fantasin kan vara en enastående metod att gestalta en verklighet så absurd, att den nästan trotsar beskrivning." Aftonbladet