Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Enkel, vacker, öm : boken om Monica Zetterlund

Enkel, vacker, öm : boken om Monica Zetterlund

Inbunden bok. Leopard Förlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173432054
Titel
Enkel, vacker, öm : boken om Monica Zetterlund
Författare
Klas Gustafson
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
190 x 250 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
1324 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Boktiteln, Beppes inledningsord till 'Monicas vals', är tre säkra penseldrag till hennes eget porträtt, men den är minsann också en träffande beskrivning av Gustafsons briljanta biografi: enkel, vacker, öm." Kristianstadbladet

"Men varför en bok? Hon kom ju förresten själv med en. Jo, den har behövts för att göra klart hur mångfacetterad hon var, hur mycket hon skapade. Boken heter Enkel, vacker, öm, är skriven av Klas Gustafsson och utomordentligt genomarbetad och välskriven.Allt finns med." Västerbottenskuriren

Ingen har som Monica Zetterlund sjungit sig in i våra hjärtan. Hon fick sin repertoar av Sveriges främsta textförfattare: Povel Ramel, Beppe Wolgers, Hans Alfredson och Tage Danielsson. Hon var makalöst mångsidig. Ingen svensk artist kan tillskrivas så många genombrott: som sångerska, inom kabaret, teater, film, teve. Varje byte av arena åtföljdes av samma utrop: Ny succé för Monica Zetterlund! Ändå förblev jazzen hennes hemmaplan.

Med Enkel, vacker, öm finns nu för första gången en utförlig och rikt illustrerad biografi som följer Monica Zetterlund från barndomen till hennes tragiska död i en lägenhetsbrand 2005. Vi får följa med på hennes resa från den lilla värmländska bruksorten Hagfors, till de stora scenerna i Sverige och i världen. För Monica Zetterlund pendlade mellan världen och provinsen. Hon var lika hemtam på nattklubbar i New York som på skraltiga dansbanor i Krylbo eller Säffle. Unikt för denna biografi är att Monicas dotter Eva-Lena för första gången bryter tystnaden och berättar om sin uppväxt och om relationen till sin mor. Dessutom avslöjas sanningen om Monica Zetterlunds första skivinspelning.

Klas Gustafson, född 1950, är författare med lång erfarenhet som musikskribent. Han har tidigare skrivit prisade biografier om Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswjik och Tage Danielsson.