Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Marie-Louise Ekmans två liv

Marie-Louise Ekmans två liv

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Leopard 2015, inb., 367 s, utgallrad biblioteksbok, inplastad, etiketter, stämpel, mkt gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173435826
Titel
Marie-Louise Ekmans två liv
Författare
Gustafson, Klas
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
367 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 250 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1090 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Nu släpps äntligen den första fullständiga och rikt illustrerade biografin, där hon öppenhjärtigt berättar om livet, familjen, relationerna och konsten.

Bajskorvar, kroppsöppningar och kroppsvätskor, motiven i Marie-Louise Ekmans konst har genom åren både provocerat och roat. Även med sina filmer och teaterpjäser har hon skakat om sin publik och egensinnigt utmanat och väckt frågor. Hon har konsekvent skapat egna uttryck och gått nära gränser både som konstnär och människa.

I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Detta är den första fullständiga och rikt illustrerade biografin där hon berättar öppenhjärtigt om sitt liv, familjen, relationerna och konsten. Under senare år har Marie-Louise Ekman varit en hyllad chef för Dramaten och dessförinnan uppskattad rektor för Kungliga Konsthögskolan, men vägen till kramad kulturpersonlighet har varit krokig. I boken får vi följa henne från en komplicerad uppväxt, genom misslyckade skolår och i sökandet efter en identitet som kvinna, mor och konstnär.

Klas Gustafson, född 1950, är journalist och har skrivit en rad framgångsrika biografier om bland andra Monica Zetterlund, Gösta Ekman och Cornelis Vreeswijk. Den senaste, Fantasten Per Oscarsson, kom ut 2014.

"Det är oavbrutet underhållande." - Lars Linder, DN

"Här finns ingen sentimentalisering, inga reflexmässiga antaganden. Snarare en förutsättningslös nyfikenhet på en människa som egentligen är omöjlig att placera." - Martina Montelius, Expressen

"Det är en rejäl lunta marielouiseiana. Fylld av sanningar, påståenden och raka rör - och en generös kavalkad av foton, målningar och andra konstverk." - Lars Ring, SvD