Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Moder Teresa - Kom, var mitt ljus - personliga brev och anteckningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789171959836
Titel
Kom, var mitt ljus : personliga brev och anteckningar
Författare
Moder Teresa
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
614 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Kom var mitt ljus!" Moder Teresa är 36 år när hon hör Jesus säga de orden, och för henne är de en kallelse till Calcuttas slumkvarter och till att tjäna de fattigaste av de fattiga. Det här är Moder Teresas självbiografi. Den som hon aldrig skrev och som hon aldrig ens drömde om att skriva.

När tidskriften Time summerade året 2007 blev nyheten om Moder Teresas brev till sina biktfäder och andliga vägledare "den allra största händelsen på religionens område" under året. Moder Teresa, som inte ville tala eller skriva om sig själv, hade ändå lämnat något efter sig: de anteckningar och hälsningar som hon skrivit när hon behövde hjälp och stöd. De hade tagits emot, besvarats och sparats av de präster och andliga vägledare som hon vände sig till - och den person som tar gestalt när vi läser dem är en mångfasetterad personlighet som vill det goda och som kämpar med sina tvivel. Älskar Gud henne? Varför är han då så tyst?
Samtidigt fortsätter hon ändå att arbeta:"Själva verket kan jag inte tvivla på, för jag är övertygad om att det är hans och inte mitt."

Brian Kolodiejchuk, en av Moder Teresas närmaste medarbetare, har sammanställt hennes efterlämnade brev och anteckningar till ett slags postum självbiografi. Moder Teresas texter tar oss med in i tystnaden och tomheten. Vi får möta henne i "själens dunkla natt" men också se hur en av hennes andliga vägledare hjälper henne att finna en mening med mörkret.