Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik

Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik

Inbunden bok Bonnier Fakta. 2011. 111 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband. Mycket rikt, vackert, instruktivt och aptitretande illustrerad med foton i färg. "Den godaste korven stoppar du själv" är Kristofers budskap. Han är forskare inom datavetenskap och hängiven korvälskare. Han har egen gård med utegående Linderödssvin och planerar för småskalig hantverksmässig charkuteriproduktion och gårdsbutik. I boken får du lära dig allt om korvtillverkningen och med rätt instruktioner är det inte alls svårt. EN BOK I PRESENTSKICK!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789174241433
Titel
Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik
Författare
Kristofer Franzén
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2011
Omfång
111 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
202 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
571 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Korv med äkta vara – du vet vad korven innehåller när du har stoppat den själv När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.