Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svenska svindlare och fuskare

Svenska svindlare och fuskare

Inbunden bok

Nyskick. Ordalaget Bokförlag | Utg. 2016 | Förlagsband | 204 s. | 9789174691702 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: "Otroligt underhållande" Horace Engdahl, Svenska akademien Avslöjanden i media. Stora rubriker. Skandaler som avlöser varandra. Och det är många som vill ta del av historierna och personerna bakom. Här är en unik sammanställning av fascinerande fall och fenomen. Boken presenterar 87 fallstudi­er av svenska svindlare genom tiderna. Motiv och drivkrafter har skiftat bland dem som fått det kanske tvivelaktiga nöjet att vara med i denna samling av svenska svindlare, lögnare och förvillare från 1600-talet fram till idag. En bok för alla som intresserar sig för osannolik nutidshistoria, märkliga människo­öden och den dramatik som uppstått när svenskarna låtit sig luras och förvillas. Exempel från boken: Amelia Adamo och ärret som botar Refaat El-Sayed och Fermentaaffären Blodgruppsdieten Raskenstam Johan af Donner, Röda Korset-svindlare Henning Hamilton, svindlaren i Svenska Akademien Karolinska Institutet och den charmige stjärn­kirurgen Dubbelnaturen Ivar Kreuger, finansgeni och storsvindlare Margit Norell och myten om seriemördaren Thomas Quick Fredrik KullBerg är författare och reporter på Icakuriren. Han har tidigare gett ut bland annat Sveriges 100 märkligaste sevärdheter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174691702
Titel
Svenska svindlare och fuskare
Författare
Fredrik Kullberg
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2016
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
156 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Otroligt underhållande" Horace Engdahl, Svenska akademien

Avslöjanden i media. Stora rubriker. Skandaler som avlöser varandra. Och det är många som vill ta del av historierna och personerna bakom.

Här är en unik sammanställning av fascinerande fall och fenomen. Boken presenterar 87 fallstudi­er av svenska svindlare genom tiderna. Motiv och drivkrafter har skiftat bland dem som fått det kanske tvivelaktiga nöjet att vara med i denna samling av svenska svindlare, lögnare och förvillare från 1600-talet fram till idag.

En bok för alla som intresserar sig för osannolik nutidshistoria, märkliga människo­öden och den dramatik som uppstått när svenskarna låtit sig luras och förvillas.

Exempel från boken:

Amelia Adamo och ärret som botar

Refaat El-Sayed och Fermentaaffären

Blodgruppsdieten

Raskenstam

Johan af Donner, Röda Korset-svindlare

Henning Hamilton, svindlaren i Svenska Akademien

Karolinska Institutet och den charmige stjärn­kirurgen

Dubbelnaturen Ivar Kreuger, finansgeni och storsvindlare

Margit Norell och myten om seriemördaren Thomas Quick

Fredrik KullBerg är författare och reporter på Icakuriren. Han har tidigare gett ut bland annat Sveriges 100 märkligaste sevärdheter.
Ytterligare författare: Kullberg, Fredrik
Ytterligare designers: Lindblad, Niklas
Ytterligare designers: Jeansson, Johanna