Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kylies kök

Kylies kök

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 204 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. LLLL

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127355780
Titel
Kylies kök
Författare
Kwong, Kylie
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
20 x 263 mm Ryggbredd 220 mm
Vikt
1014 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Matpersonligheten Kylie Kwong har gjort succé i Australien med sitt färgstarka matprogram som utgår från det lockande kinesiska köket. Under våren 2004 visade hon på bästa Tina-tid sin favoritmat även för oss. Nu kommer boken med drygt 60 recept från programmet.

I Kylies kök möts två världar och med fokus på smak och syn skapar hon spännande rätter som kombinerar västerländska ingredienser och asiatiska tekniker. Hemifrån har hon med sig ett stort matintresse genom mammans matlagning och morbroderns nudelfabrik. Dessutom bor hon ju i Australien, där influenserna från många kulturer smält samman, vilket avspelar sig i hennes mat.

Kylie delar med sig av sina recept på alltifrån enkla nudlar till krispig anka och glamourös hummersallad. Flera typiskt kinesiska rätter, som sötsurt fläsk och stekt ris, görs i nya moderna varianter och klassiska franska eller italienska rätter dyker också upp i ny tappning. Oavsett vilken sorts mat det handlar om strävar hon alltid efter en balans mellan söta, sura, salta och starka smaker.

Boken och TV-programmet har blivit en succé i många länder, och Penguin (som har ursprungsrättigheterna tillsammans med ABC Television) har skrivit kontrakt med Kylie om ytterligare två kokböcker.

Översättning Tove Janson

Kylie Kwong är 35 år och kommer från en australiensisk-kinesisk familj. Den kantonesiska matlagningens grunder har hon lärt sig av sin mamma, och hon har jobbat med flera av Australiens mest respekterade kockar, bland annat Neil Perry och Stefano Manfredi. I dag har hon en egen restaurang – Billy Kwong – på Surry Hills i Sydney.