Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En djupfryst man i gula byxor

En djupfryst man i gula byxor

Pocketbok. Word Audio Publishing AB. 2023. 278 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789180005050
Titel
En djupfryst man i gula byxor
Författare
Löfqvist, Kalle
Förlag
Word Audio Publishing AB
Utgivningsår
2023
Omfång
278 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
168 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Första delen i deckarserien Morden i Lund! Oskar Stenvall är en man utan ambitioner. När studie kamraterna gjorde karriär och skaffade familj blev han kvar på sin lilla resebyrå på en mörk innergård i Lund. Där för han  en stillsam tillvaro. Men allt förändras i ett slag när hans  excentriske granne, herr Larsson, utsätts för ett mordförsök  i sin herrekipering. Och än värre blir det när Oskar hittar en  livlös man i gula byxor i sin gamla Volvo PV.  Detta blir upptakten till en galen road trip för Oskar,  hans praoelev Hanna från Arlöv och herr Larsson. En resa som inkluderar allt från ett besök hos Otto von Bismarcks  sonson, till knarksmuggling i Amsterdam. Hela tiden har trion den nitiske polisen Bruno och hans fru,  journalisten Malin, i hasorna. Kommer Oskar att lyckas rentvå sig innan de hinner ikapp honom?  Kalle Löfqvist är Lundabo och skolad i studentlivets karnevaler, revyer och spex. Han har senare skrivit manus för flera nöjesproduktioner på SVT. Nu är han mellanchef på ett stort svenskt möbelföretag. "En djupfryst man i gula byxor" är hans debut som deckarförfattare.  Sagt om boken:

Inte bara en underhållande och bra skriven skröna från Lund utan också en lyckad deckare av det mer lättsamma slaget där perspektiven på vem som är brottsling och inte skiftar snabbt och där spänningen lever kvar ända in på sista sidan. [ ] det ska bli väldigt kul att följa Oskar Stenvall, Herr Larsson, Hanna från Arlöv och de andra på fortsatta äventyr. Och mer trivsam julhelgsläsning är svårt att tänka sig.
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet Vilken sjukt rolig berättelse. Med en salig fart tar Kalle oss med på en helt galen resa i humorns tecken. Det här en helt fantastiskt galen bok, full av spännande förvecklingar. Du kommer att skratta högt, jag lovar. Härliga karaktärer med mycket säregna drag samt miljöbeskrivningar som gör att du är med gänget på deras roadtrip. Jag säger bara läs och njut! Jag har lyssnat och det är en av mina absoluta favoriter som läser Fredde Granberg. Han gör det galet bra!!!!!
Bettan Bokprataren
Språket är lättsamt och situationskomiken mångfaldig när Oskar gång på gång ställs inför obekväma omständigheter. Detta är en genre som passar en bred läsarskara från tonår och uppåt. Helhetsbetyg: 4.
Sara Dahlgren BTJ-häfte nr. 24, 2022

"En fantastiskt rolig bok, full av  spännande förvecklingar. Läs den!  
Anders Jansson, komiker