Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Under mattan

Under mattan

Inbunden bok. Lilla Piratförlaget. 1 uppl. 2018. 26 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789178130115
Titel
Under mattan
Författare
Lövestam, Sara
Förlag
Lilla Piratförlaget
Utgivningsår
2018
Omfång
26 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 245 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Årets i särklass bästa bilderbok."
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet"En av höstens bästa barnböcker med klockren text och oroande teckningar."
Ingalill Mosander, Aftonbladet"Sara Lövestam skriver rakt och enkelt och med mycket humor. ... "Under mattan" är rolig, lite småspännande och har tydlig sensmoral. Ett extra plus för att barnet i boken får vara den förståndiga i familjen och säga åt sina föräldrar att skärpa sig."
Johanna Hejdenberg, Arbetarbladet"Detta är en finurligt rolig historia om det klassiska uttrycket att sopa något under mattan, som fungerar på två plan, bokstavligt om man ser till vad som sägs i bild och text, men det kan naturligtvis handla om konflikter och annat man inte vill prata om eller kännas vid i en familj."
Annika Lundeberg, BTJ"En fantastiskt fin och bokstavlig tolkning av talesättet sopa under mattan. Per Gustavssons bilder och Sara Lövenstams text lockar till både skratt och funderingar."
Linnea Carlquist, Hallå Helsingborg

"I Sara Lövestams bilderboksdebut Under mattan ... blir vuxnas konflikträdsla och förmåga att inte låtsas om sådant som skaver så bokstavligt att det blir absurt. Per Gustavssons uttrycksfulla illustrationer passar det raka språket och den allt galnare historien perfekt."
Eva Emmelin, Skånska Dagbladet
Det började med ett ganska litet monster. En morgon satt det på köksbänken, just när pappa skulle rosta bröd. Hallå! ropade jag. Titta vad som sitter där!Pappa blir inte lika förvånad över monstret som dyker upp. Han lyfter det i nackpälsen och slänger in det under mattan. Där samlas allt möjligt skräp. Till slut är högen under mattan stor som en flodhäst, den rör på sig och morrar ibland. Men mamma och pappa låtsas ändå som ingenting  För vad skulle hända om någon lyfte på mattan?!Under mattan är en finurlig och dramatisk bilderbok om ett hem där saker hellre sopas under mattan än tas itu med. Det är författaren Sara Lövestams första bilderbokstext, illustrerad av Augustnominerade Per Gustavsson.