Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Märkligt väder. Konst i kristid.

Märkligt väder. Konst i kristid.

Förlagsband med skyddsomslag. Biblioteksstämpel på titerlbladet, för övrigt är boken i nyskick. 2021

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789171736192
Titel
Märkligt väder : konst i kristid
Författare
Laing, Olivia
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Utgivningsår
2021
Omfång
342 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
139 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
550 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I ett samtal som ingår i "Märkligt väder" framhåller Olivia Laing att hon aldrig vill hålla sig till en enda sak utan gillar att kunna röra sig fram och tillbaka mellan olika saker.

Och om det är något som är påtagligt i texterna i den här volymen, så är det just rörligheten, viljan att vidga perspektiven, kliva rätt ut (eller rätt in) i något annat, något oväntat – oavsett om texterna handlar om konst, litteratur, musik, politik, sexualitet, miljöaktivism eller vad det nu kan vara. En av dem tar till exempel med läsaren till en trädgård, närmare bestämt den som filmaren Derek Jarman skapade på en blåsig udde och skrev en redan klassisk bok om. Laing visar att det finns ett tydligt samband mellan Jarmans högst personliga form av trädgårdsskötsel och den politiska och estetiska radikalitet som genomsyrar hans konstnärskap. Hon är bra på att urskilja sådant.

David Bowie, Ali Smith, Marguerite Duras, Freddie Mercury, Jean-Michel Basquiat, Chris Kraus och Georgia O’Keeffe är andra konstnärliga gränsöverskridare vi får bekanta oss med mellan pärmarna. Men här finns även texter som på ett mer vardagsförankrat vis vänder och vrider på de utmaningar människor står inför i en tid präglad av ojämlikhet, populism och tunnelseende. Utmaningar som inte verkar göra Laing dyster, snarare klarvaken och uppfinningsrik. "Märkligt väder" blir också på så vis en bok om motstånd och hopp.

Olivia Laing, född 1977, har ett flertal böcker bakom sig. På svenska finns "Den ensamma staden. Om konst, ensamhet och överlevnad" (2017).