Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Historien om Tibet : Samtal med Dalai lama

Historien om Tibet : Samtal med Dalai lama

Historiska Media 2007 (sv.originaluppl.), 459s.+ 32s. med fotoplancher i s/v o färg. B/H=15,5x23. Vikt = 883g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden.).

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185057139
Titel
Historien om Tibet : samtal med Dalai lama
Författare
Laird, Thomas
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2007
Omfång
459 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 232 mm Ryggbredd 38 mm
Vikt
1007 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under tre år satt journalisten Thomas Laird återkommande i öppenhjärtiga samtal med Dalai lama. De diskuterade Dalai lamas livslånga studium av buddhismen och hans tankar om historia, vetenskap och reinkarnation.

Intervjuerna resulterade i en levande historisk berättelse om Tibet där vi får bekanta oss med 1400 år av civilisation, myt och andlighet. Här ges en inblick i buddhismens ursprung, liksom i Tibets tid som kejsarrike, då väldet sträckte sig från sydvästra Kina till norra Indien. Här beskrivs även Tibets största meditationsmästare och institutionen Dalai lamas uppkomst.

Eftersom mycket av tibetansk identitet grundas på muntlig historia, är denna bok ett viktigt bidrag till vår förståelse för Tibet.

Thomas Laird har varit stationerad i Katmandu i trettio år. Han var korrespondent för Asiaweek i Nepal och han har skrivit för Time och Newsweek. Hans fotografier har tidigare publicerats i såväl böcker som tidskrifter. Första fackbok var Into Tibet: The CIA:s First Atomic Spy and His Secret Expedition to Lhasa.

"Den öppenhjärtiga dialogen mellan Laird och Dalai lama ger läsaren en chans att lära känna en av vår tids moraliska och andliga ikoner och hans värld."
Upsala Nya Tidning

"Thomas Laird ger läsaren inblick i såväl Tibets fascinerande historia, som den engagerade och intressanta Dalai Lama som person."
När och Fjärran