Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Lars-Erik Larsson

Lars-Erik Larsson

Atlalantis. Kungl. Musikaliska Akademiens Skriftserie Nr 115. Inbunden med mjuka pärmar. 279 s. F.d. biblioteksbok med endast diskreta stämplar inne i boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173532594
Titel
Lars-Erik Larsson
Författare
Carlhåkan Larsén
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2008
Omfång
275 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
158 x 204 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
548 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lars-Erik Larsson (19081986) blev tidigt en av våra mest uppmärksammade svenska klassiska tonsättare. Fortfarande framförs och inspelas verk som Pastoralsvit och Förklädd gud gång på gång. I samband med hundraårsminnet av Larssons födelse utges en allsidig biografi om hans liv och verk i Atlantis och Kungl. Musikaliska Akademiens serie Svenska tonsättare. Författaren Carlhåkan Larsén, sedan länge verksam som musikskriftställare, skildrar den entusiastiske skånske ynglingen, 1930-talets framgångsrika tonsättarbegåvning, 1940-talets folkbildande radioman, den stränge pedagogen och den lärde mästaren, som präglade slagordet jag ville upphäva tyngdlagen för att beskriva sin strävan efter klarhet och lättbegriplighet. En fyllig och delvis ny bild av den folkkäre kompositören framträder i den välillustrerade volymen.