Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sten Broman : en man med många kostymer

Sten Broman : en man med många kostymer

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Historiska Media, 2002. Förlagsband med skyddsomslag. Främre falsens överkant något tilltryckt, i övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 240 s. Illustrerad. ISBN 91-89442-43-1.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9189442431
Titel
Sten Broman : en man med många kostymer
Författare
Carlhåkan Larsén
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2002
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
464 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur minns vi Sten Broman? Som en violaspelande musiker och tonsättare av modernistiska musikstycken. En skarpsynt journalist och världsvan resenär. Eller en konsekvent elitistisk estet och folklig musikpedagog. Oavsett roll blev han en legendarisk profil som med sin utstuderade livsstil och sina provokativa åsikter satte djupa avtryck i svenskt kulturliv under flera decennier. I biografin om denne färgstarke Lundabo möter vi både den kände och den okände Sten Broman. Det blir ett lärorikt strövtåg genom den händelserika barndomen och vidare genom en musikalisk och medial karriär. Tiden vid Lunds universitet slutade i en katastrof då han misslyckades med sin doktorsavhandling. Desto mer uträttade Sten Broman inom tonkonstens område, där han idag räknas som en föregångsman för modernistisk musik i Sverige. Carlhåkan Larsén är musik- och teaterkritiker på Sydsvenska Dagbladet Bromans efterträdare på denna post. Med musikskribentens ögon går Larsén igenom den digra bromanska musikproduktionen, ofta med kompositörens egna kommentarer. Det kan tyckas pikant att just Larsén skriver en biografi om den person som slutade hälsa på honom efter en kritisk recension