Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
1658 : tåget över Bält

1658 : tåget över Bält

Pocketbok. Historiska Media. 1 uppl. 2012. 224 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187263279
Titel
1658 : tåget över Bält
Författare
Ericson Wolke, Lars
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2012
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
118 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Lars Ericson Wolke är en duktig militärhistoriker. Han berättar inte bara så att man kan förstå vad som hände utan också så att han öppnar nya perspektiv."
Nyheterna

»Wolkes översikt är mycket klar och lättläst och han placerar på ett strålande sätt in den urgamla rivaliteten mellan Sverige och Danmark i ett storpolitiskt sammanhang... en av de bättre böckerna jag läst och som borde få mycket stor spridning bland alla som är intresserade av historia.« Bloggen Bokparet

Den svenska historiens mest djärva och framgångsrika krigsoperation!

2008 är det 350 år sedan Karl X Gustav och den svenska armén genomförde sin marsch över de danska sunden. Händelsen har gått till historien som Tåget över Bält och är en av den svenska historiens mest framgångsrika krigsoperationer, men också en av de mest riskfyllda. Med marschen visade svenskarna en kallblodighet av sällan skådat mått. Händelsen ledde fram till freden i Roskilde, då bland annat Skåne, Blekinge och Bohuslän blev svenska.

I 1658 Tåget över Bält beskriver Lars Ericson Wolke hur denna spektakulära krigsoperation överhuvudtaget var möjlig. Han skildrar det militära genidraget och ger bakgrunden till händelserna: krigssituationen mellan Sverige och Polen/Ryssland; hur ärkefienden Danmark lurade i vassen och väntade på första bästa tillfälle att slå tillbaka.

Förutom beskrivningen av krigståget förklarar författaren också varför det svenska anfallet lyckades medan det danska försvaret misslyckades. Boken avslutas med en epilog som redogör för vad det egentligen var för landområden som Sverige erhöll 1658. Vad utmärkte de nya sydliga landskapen?

Lars Ericson Wolke är en av Sveriges främsta experter på svensk militärhistoria. Han är docent i militärhistoria vid Åbo akademi samt verksam som t f professor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolans militärvetenskapliga institution.