Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Joseph Goebbels : en biografi

Joseph Goebbels : en biografi

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 2010. 336 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186297138
Titel
Joseph Goebbels : en biografi
Författare
Lars Ericson Wolke
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2010
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 232 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Första svenska biografin om Hitlers närmaste man!

Joseph Goebbels namn har blivit synonymt med en effektiv men hänsynslös propaganda. Under Tredje rikets tolv år var det propagandaministern Goebbels som förde fram regimens åsikter. Med medierna i sin hand och med sin vältalighet trollband han miljoner av människor. Joseph Goebbels är än i dag den kanske mest kände naziledaren efter Adolf Hitler, men få vet vem han egentligen var.

Lars Ericson Wolke, professor vid Försvarshögskolan, skriver nu den första biografin på svenska. Här framkommer bland annat nya fakta om Goebbels kontakter med Sverige.

I boken får vi följa en av 1900-talshistoriens mest ökända personer. Goebbels utveckling, med en katolsk uppväxt och universitetsstudier med inriktning mot en karriär som präst eller litteraturforskare, visar till en början inte på något onormalt. Hur kommer det sig att han byter livsspår och gör karriär i nazistpartiet för att bli en av Tysklands mäktigaste och mest hatade män under ett drygt decennium? Boken låter oss få ta del av hela händelseförloppet.

Berättelsen om Joseph Goebbels, Hitlers propagandamästare, får ett apokalyptiskt slut den 1 maj 1945 i Berlin.

Pressröster om boken

»Boken tar upp både det personliga och det politiska på ett väldigt bra sätt. Klockren 4:a!» Magnus Utvik ger boken 4/5 i betyg hos Gomorron Sverige

»Boken kompletterar min bild av andra världskriget och männen som låg bakom det. Den som har ett brinnande andravärldskrigsintresse kan definitivt hitta små guldkorn i Lars Ericson Wolkes Joseph Goebbels En biografi.» Falköpings tidning

»Initierad skildring« Tidskriften Hemvärnet

Författaren Lars Ericson Wolke, professor vid Försvarshögskolan, är en av Sveriges främsta experter på militärhistoria. Han är en flitig författare, skribent och föredragshållare. Historiska Media har bland annat get ut Johan III (2004), Stockholms historia under 750 år (2007), och praktverket Trettioåriga kriget (2006). Hans senaste böcker är Bomba och bränn dom. Taktik och terror under 100 år av flygkrig (2010) och 1658, Tåget över Bält (2008).