Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bakom det blanka glaset

Bakom det blanka glaset

Häftad bok Bokförlaget Mormor. 2017. 249 sidor.

Nära nyskick. Bakom det blanka glaset är titeln på ett fylligt novellurval av Lars Järlestad. Boken innehåller 33 noveller och en längre berättelse, alltsammans en märklig mix av melankoli och humor, som om en bluesman skulle skriva prosa. Femton av novellerna utspelar sig på Stockholms Söder, i en miljö väsensskild från dagens mondäna kulturreservat, med huvudpersoner som samtliga fått sina törnar men som upprätthåller en egen form av värdighet mitt i det trasiga. Senare flyttade författaren till den övergivna gruvorten Stråssa i Västmanland, och novellerna fick en annan miljö att verka i även om anslaget fortfarande var detsamma, blåa toner fastän mot en helt annan bakgrund. Dessutom verkar personerna ha blivit äldre i takt med Järlestad själv. Vi har här en unik röst i svensk litteratur, en resig-nerad humorist, ordknapp och lakonisk med ett absolut gehör för dialog, inte minst den dialog som bara finns mellan raderna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188533012
Titel
Bakom det blanka glaset
Författare
Lars Järlestad
Förlag
Bokförlaget Mormor
Utgivningsår
2017
Omfång
249 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
137 x 200 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
334 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bakom det blanka glaset är titeln på ett fylligt novellurval av Lars Järlestad. Boken innehåller 33 noveller och en längre berättelse, alltsammans en märklig mix av melankoli och humor, som om en bluesman skulle skriva prosa. Femton av novellerna utspelar sig på Stockholms Söder, i en miljö väsensskild från dagens mondäna kulturreservat, med huvudpersoner som samtliga fått sina törnar men som upprätthåller en egen form av värdighet mitt i det trasiga. Senare flyttade författaren till den övergivna gruvorten Stråssa i Västmanland, och novellerna fick en annan miljö att verka i även om anslaget fortfarande var detsamma, blåa toner fastän mot en helt annan bakgrund. Dessutom verkar personerna ha blivit äldre i takt med Järlestad själv. Vi har här en unik röst i svensk litteratur, en resig-nerad humorist, ordknapp och lakonisk med ett absolut gehör för dialog, inte minst den dialog som bara finns mellan raderna.