Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor

Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor

Förlagsny häftad bok. Bo Ejeby Förlag. 2 uppl. 2009. 333 sidor.

Vad är musik? När, var, hur och varför lyssnar vi på musik? Hur talar och skriver vi om musik? Finns det bra och dålig musik? Hur påverkar ny teknik vårt förhållande till musiken? Vad kostar musiken?
Det är väl dokumenterat att musiken är ett av de största och viktigaste intressena i människors liv. Med stöd av forskningsrapporter, tidningstexter och skönlitterära skildringar ger Lars Lilliestam en bred kulturanalytisk exposé över musikens roll i våra liv.
Här diskuteras begreppen "musikande" och "att musika" (från engelskans "musicking" och "to musick"). Dessa begrepp inbegriper all verksamhet som har med musik att göra, alltså förutom det att musicera och att lyssna på musik, även att tala, skriva och läsa om musik, samla på musik, dansa osv. Exempel ges från alla typer av musik.
I denna nya upplaga har statistiska uppgifter uppdaterats och författaren hänvisar till nytillkommen forskning på flera områden och ger ytterligare exemplifieringar av olika resonemang.
Trots ämnets relativa tyngd skriver Lilliestam populärt och på ett lättläst språk och ger talrika exempel från de flesta musikområden. Boken är lämpad för studier i musikvetenskap, på musikhögskola, i kultur- och mediestudier, i lrarutbildningar, i studiecirklar och i läsfåtöljen. - Den nya upplagan är reviderad och uppdaterad.
Författaren Lars Lilliestam är professor i musikvetenskap vid Göteborgs universitet. Han har publicerat ett flertal böcker och är en ofta anlitad föreläsare och debattör om olika aspekter på ämnet musik.
Ytterligare designers: Wester, Jocke
Ytterligare författare: Lilliestam, Lars

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188316523
Titel
Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor
Författare
Lilliestam, Lars
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
333 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 200 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
330 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Musiken är ett av de största och viktigaste intressena i människors liv. Med stöd av forskningsrapporter, tidningstexter och skönlitterära skildringar ger Lars Lilliestam i Musikliv en bred kulturanalytisk exposé över musikens roll i våra liv. Här finns svar på frågor som: Vad är musik och varför har vi musik? Vad gör människor med musik och vad gör musiken med oss? När, var, hur och varför spelar vi och lyssnar på musik? Hur tänker, talar och skriver vi om musik? Varför har människor olika musiksmak? Vilka människor tycker om vilken sorts musik? Finns det bra och dålig musik? Hur påverkar ny teknik vårt förhållande till musiken? Vad kostar musiken? Här diskuteras begreppen musikande och att musika (från engelskans musicking och to music). Dessa begrepp inbegriper all verksamhet som har med musik att göra, alltså förutom det att musicera och att lyssna på musik, tala, skriva och läsa om musik, samla på musik, dansa osv. Exempel ges från alla typer av musik. Här finns också siffror och statistik om det svenska musiklivet. Boken är lämpad för studier i musikvetenskap, på musikhögskola, på musiklinjer, i kultur- och mediestudier, i lärarutbildning, i studiecirkel och i läsfåtöljen. Lars Lilliestam är professor i musikvetenskap vid Göteborgs universitet. Han har tidigare publicerat bland annat böckerna Gehörsmusik, Sälj det i toner (med Erling Bjurström), En dödsmetall-hardcore-hårdrockgrej, det är jättesvårt att förklara göteborgska gymnasister tänker och talar om musik, och Rock på svenska (tidigare kallad Svensk rock). Med imponerande frenesi kastar han sig över ett gigantiskt område och lyckas mycket väl Detta är intressant läsning för alla oss som jobbar med musik dagligen Detta är en bok värd att läsa. Gör det! (Hans Lundgren, Körledaren)