Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sveriges ekonomiska historia

Sveriges ekonomiska historia

Inbunden bok Norstedts Akademiska Förlag. 3 uppl. 2002. 544 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Tredje reviderade och uppdaterade upplagan. Ägarsignatur på försättsblad. Glesa understrykningar med överstrykningspenna / blyerts i enstaka kapitel. En liten reva i skyddsomslagets framsida. Märke efter prislapp på skyddsomslag fram- och baktill.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151840871
Titel
Sveriges ekonomiska historia
Författare
Lars Magnusson
Förlag
Norstedts Akademiska Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
544 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 227 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
844 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Titeln har från den 4 juni 2013 tagits över av Studentlitteratur. Du finner mer information på Studentlitteraturs webbplats >> Sverige var länge ett fattigt och i många avseenden ett efterblivet land. Vilka händelser har haft betydelse för Sveriges ekonomiska utveckling? Hur gick det till att Sverige blev ett rikt och välmående land? All ekonomisk historia handlar om försörjning och knapphet. Detta är historien om hur det svenska samhället har löst sina försörjningsproblem från omkring år 1000 och fram till idag. Det är inte säkert att de dramatiska händelserna i vår egen tid i ett längre perspektiv visar sig vara av omvälvande betydelse. De långsamma förändringarna i samhällets struktur kan mycket väl visa sig vara mer avgörande för samhällets utveckling. Men det handlar också om förändringar som plötsligt får genombrott och som i grunden omvandlar strukturerna. Historiskt sett har många innovationer fått stor betydelse, ett exempel är elektriciteten i början av seklet, idag handlar det om IT. Syftet med boken är att belysa både snabba och långsamma förändringar i samhällsstrukturen och det myller av komplexa händelseförlopp som utgör Sveriges ekonomisk historia. I denna upplaga är statistiken uppdaterad och historien går fram till detta år.