Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Gustav Vasa : Landsfader eller tyrann ? - 13*CD

Gustav Vasa : Landsfader eller tyrann ? - 13*CD

Ljudbok Norstedts Audio. 1 uppl. 2003. 13 sidor.

Mycket gott skick. Fodral i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9173130516
Titel
Gustav Vasa : Landsfader eller tyrann ?
Författare
Lars-Olof Larsson
Förlag
Norstedts Audio
Utgivningsår
2003
Bandtyp
CD-skiva
Vikt
337 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gustav Vasa är en central och folkkär gestalt i vår svenska historia. Generationer av historieskivare och konstnärer har hyllat honom som frihetshjälte, riksbyggare och landsfader. Men hur väl stämmer skönmålningen med verkligheten? Är bilden av Gustav Vasa och hans kungagärning fortfarande präglad av hans egen propaganda och historieskrivning, förstärkt av devota krönikörer och en nationalistisk historiesyn?
Med nya perspektiv och tolkningar mejslar Lars-Olof Larsson fram ett nytt färgstarkt härskarporträtt med många bottnar och mörka hål. Fram träder Gustav Vasa som en inkarnation av Machiavellis idealfurste medan bilden av den välmenande landsfadern alltmer krackelerar.

Lars-Olof Larsson är professor och en av Sveriges främsta kännare av medeltidens och Vasatidens historia. Han har tidigare publicerat ett flertal vetenskapliga och populärvetenskapliga verk som Dackeland (1979), Engelbrekt Engelbrektsson och 1430-talets svenska uppror (1984) och Kalmarunionens tid (1997).

2002 års Augustpris för Årets svenska fackbok:
Juryns motivering
"I denna fängslande, livfullt berättade biografi framställs Gustav Vasa på ett sätt som känns mycket övertygande. Lars-Olof Larsson har ett säkert väderkorn för dramatiken i hans liv men förhåller sig kritisk till den gängse bilden av honom, den bild som Gustav själv aktivt bidrog till att utforma. I stället lägger han fram nya tolkningar av källorna och porträtterar en hänsynslös, handlingskraftig furste som levde i en blodig tid."

13 CD - ca 15,5 timmar