Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Saddams livläkare : Tjugo år som diktatorns förtrogne

Saddams livläkare : Tjugo år som diktatorns förtrogne

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2004. 327 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. , något kantnött skyddsomslag. Illustrerad. ISBN 9137125168.
I tjugo år var den framstående kirurgen och konstnären Ala Bashir livläkare åt Saddam Hussein. Bashirs konst rörde vid alldeles särskilda strängar hos Saddam, och med tiden gjorde presidenten honom till en förtrolig samtalspartner. Från sin upphöjda åskådarplats som "Saddams pojke" kunde Ala Bashir följa det storpolitiska spelet i Bagdad. Han blev dessutom vittne till regimens och presidentfamiljens inre liv - präglat av fruktan och lyx, svek, intriger och maktkamp. Hans berättelse är en skakande skildring av en diktaturs ofattbara brist på respekt för människovärdet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137125168
Titel
Saddams livläkare : Tjugo år som diktatorns förtrogne
Författare
Lars Sigurd Sunnanå - Ala Bashir
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
331 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 235 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
721 g
Språk
Svenska
Baksidestext


År 1983 blev kirurgen Ala Bashir livläkare åt Saddam Hussein. Bashir hade utmärkt sig som en skicklig kirurg och räddande ängel för tusentals irakiska soldater som allvarligt sårats under de blodiga krigen mellan Irak och Iran. Som kirurg utförde han, på slagfälten och i Bagdad, mer än 22 000 operationer under de åtta år kriget rasade. Han är i dag landets mest framstående läkare. 
 Ala Bashir är också en av Iraks mest prisbelönta konstnärer. Hans tavlor, skulpturer och monument rörde vid alldeles särskilda strängar hos Saddam, och med tiden gjorde presidenten honom till en förtrolig samtalspartner. Från sin upphöjda åskådarplats som ”Saddams pojke” kunde Ala Bashir följa det storpolitiska spelet i Bagdad både under kriget och i fredstid. 
 Ala Bashir blev dessutom vittne till regimens och presidentfamiljens inre liv – präglat av fruktan och lyx, svek, intriger och maktkamp. Hans berättelse är en skakande skildring av en diktaturs ofattbara brist på respekt för människovärdet.
 Försäljningen av rättigheterna till Ala Bashirs historia väckte stort internationellt intresse. Ett amerikanskt förlag erbjöd upp en mot en miljon dollar i förskott. Men Ala Bashir valde att samarbeta med sin näre norske vän, Lars Sigurd Sunnanå, och Cappelen forlag fick rättigheterna. Lars Sigurd Sunnanå är en av Norges mest prisbelönta och välrenommerade journalister. Som Mellanösternkorrespondent för Norsk Rikskringkasting i Amman i Jordanen de senaste fyra åren har han också gjort en rad resor i Irak både före och efter regimens fall.