Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Boken om Gerda  -  biografi

Boken om Gerda - biografi

Pocketbok. Uppsala Publishing House AB. 1 uppl. 2002. 316 sidor.

Nyskick. oläst, illustrerad med foton; kh

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9170052301
Titel
Boken om Gerda (pocket)
Författare
Eriksson, Lasse
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
316 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
169 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vem är jag egentligen gift med? Vilka är mina barns stamfäder? Dessafrågor ställde sig Lasse Eriksson. Det var så han kom att intresserasig för den brevsamling som låg på vinden.

Läs mer
Detta är en bok om Gerda Östberg, den första gifta kvinna somdisputerade vid ett svenskt universitet. Hon studerade romanska språkoch bodde i Uppsala runt förra sekelskiftet. Historien kretsar kringGerdas studier och hennes kärlek till den 17 år äldre docenten HenrikOssian. Lasse Eriksson skildrar en levande bild av Uppsala ochuniversitetslivet för hundra år sedan där bland annat kända personersom Gustaf Fröding och Erik Axel Karlfeldt figurerar.
Boken är en dokumentation av Lasse Erikssons forskning om sin hustrussläkt. Läsaren får följa Lasses arbete och tankar när boken växer fram.Det är med stor berättarglädje bilden av Gerda framträder. Läsaren fårockså ta del av hennes brevväxling.
Boken om Gerda är en berättelse med många dimensioner. Det är enskildring av ett kvinnoöde, en släktforskares detektivarbete, enkärlekshistoria mellan en student och hennes lärare samt en brevromanbaserad på de brev som släkten sparat under åren.

Om författarna
Lasse Eriksson har slagits mot vardagen hela sitt liv. Vardagen har hittills alltid vunnit och därför söker han sitt uttryck för att ta sig därifrån.
Lasse Eriksson är känd för den breda publiken bland annat för sin medverkan i TV-programmet Snacka om nyheter och radions Telespånarna. Han har skrivit musik, dramatik och böcker, och är dessutom bildkonstnär, ståuppkomiker, ekonomhistoriker och artist. I mitten av sextiotalet blev Lasse nordkalottmästare i höjdhopp, sedan dess har han fått flera andra utmärkelser och medaljer, bland annat Piteås guldmedalj nummer 11 och Owe Törnqvist-stipendiet.