Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Den oavslutade litteraturen : en essä om allt som inte blev klart

Den oavslutade litteraturen : en essä om allt som inte blev klart

Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 267 sidor.

Vissa böcker blir aldrig klara. Ändå räknas de till våra klassiker. Hit hör Vergilius Aeneiden, Chaucers Canterburysägner, Gogols Döda själar, Musils Mannen utan egenskaper och otaliga andra.
Men varför avslutades aldrig somliga böcker? Svaret på frågan leder in på död, sjukdom, missbruk, krig, ångest. "Bränn allt!" sa Kafka, Ovidius och Mallarmé på dödsbädden, men eftervärlden struntar glatt i deras önskan. Vissa böcker blev liggande av rädsla för repressalier eller att misslyckas. Vissa litterära skapelser var för hemska till och med för Strindberg. Somliga författare vill helt enkelt att det roliga aldrig ska ta slut och vägrar därför att bli klara, som Tolkien. Andra författare, som Baudelaire och Camus, låter med flit bli att skriva rätt böcker, utan nöjer sig med att ha fått kasta ner den briljanta idén i en anteckningsbok. De böckerna väntar fortfarande på att bli skrivna.
Här möter vi dem alla. Det här är berättelsen om den oavslutade litteraturen och som inbjuder oss att närma oss böckernas värld på ett nytt sätt. För tänk om alla böcker är oavslutade? Sista ordet är ju ändå alltid läsarens.
"Den oavslutade litteraturen är en mästerlig hyllning till litteraturens möjligheter, som alltid är sammantvinnade med dess omöjligheter."
DN
"Inget läsarhjärta kommer kunna hålla sig kallt inför denna bok."
SvD
"Den oavslutade litteraturen är avslutningsvis en bildad bedrift om de verk som aldrig blev klara - och om de litterära (anti)hjältar som på olika vis och av vilt skilda anledningar aldrig nådde ända in i kaklet."
Borås Tidning
"Den oavslutade litteraturen är en flödande och underhållande essäberättelse."
UNT
"Den oavslutade litteraturen är essäistik när den är som bäst. Lärd, smart, underhållande, personlig och mycket välformulerad."
Gefle Dagblad
"Den oavslutade litteraturen kan vara lika rik och omfattande som den avslutade litteraturen. Den tanken väcks i en lysande essäbok av författaren och litteraturkritikern Kristoffer Leandoer."
Jan Gradvall, Di Weekend
"Bättre guide genom litteraturen får man söka efter."
Bo Eriksson, Clio
"Leandoer skriver ledigt, elegant, personligt och hans beläsenhet och lärdom kan ingen ta miste på. Ett imponerande arbete som ger anledning till reflektioner av många olika slag."
Betyg: 5/5 BTJ

Förlagsfakta

ISBN
9789127170001
Titel
Den oavslutade litteraturen : en essä om allt som inte blev klart
Författare
Leandoer, Kristoffer
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2023
Omfång
267 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 200 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
424 g
Språk
Svenska