Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Skolan och den radikala estetiken

Skolan och den radikala estetiken

Häftad bok Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2004. 236 sidor.

Hyggligt skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn och kanter. Namnad med blyerts på inlagans första blad. Färgöverstykningar samt anteckningar och markeringar i blyerts. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9144030576
Titel
Skolan och den radikala estetiken
Författare
Lena Aulin-Gråhamn - Magnus Persson - Jan Thavenius
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2004
Omfång
236 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
346 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Skolan och den radikala estetiken handlar om kultur, estetik och lärande. Den handlar också om yttrandefrihet, offentlighet och demokrati.Estetiken har sällan ansetts tillhöra skolans kärnverksamhet. Men parallellt med dess marginalisering i skolan breder en ny sorts estetik ut sig i samhället. Det handlar om en kommersiell estetik på marknadens villkor, en kraft som genomsyrar alla områden: från våra mest privata drömmar till prylarna som omger oss i vardagslivet och iscensättningen av storpolitiska konflikter. Hur kan skolan hitta produktiva och kreativa vägar att förhålla sig till å ena sidan estetikens marginalisering innanför dess egna väggar och å andra sidan dess enorma expansion utanför dem?Bokens författare argumenterar utifrån ett demokratiperspektiv för behovet av en radikal estetik som vågar sätta skolans ensidiga kunskapssyn och kultursyn på spel. Det är en estetik som aktivt, kritiskt och nyfiket förhåller sig till såväl konsten som marknadsestetiken och populärkulturen. Ytterst handlar den radikala estetiken om hur begreppet bildning kan ges ett nytt och meningsfullt innehåll i en ny tid.I några kapitel undersöks de ”praktisk-estetiska” ämnena i skolan och de föreställningar som lärare, konstnärer, kulturpedagoger och andra har om konst, estetik och lärande. Boken ägnas därefter åt nya sätt att se på estetik och lärande. I slutkapitlet sammanfattas bokens tankegångar med hjälp av de tre grundläggande frågorna:• Vad spelar estetik för roll i samhället i dag? Hur ska vi beskriva denestetik som skapas och används i olika sociala sammanhang?• Vad har det estetiska perspektivet för betydelse för skolans kulturoch elevernas liv och lärande i skolan?• Hur påverkar svaren på de här två frågorna synen på vad bildningborde vara idag?Boken vänder sig i första hand till lärare i skolans alla ämnen samt kulturpedagoger och konstnärer.
Ytterligare författare: Aulin-Gråhamn, Lena
Ytterligare författare: Persson, Magnus
Ytterligare författare: Thavenius, Jan