Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9172636033
Titel
Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga
Författare
Lena Einhorn
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
2005
Omfång
544 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
127 x 200 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
438 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Om vilja och vankelmod i krigets skugga

"Statslös, dryg och galen", det var vad engelsmännen kallade Gilel Storch när han mitt under brinnande krig förberedde sig att resa från Stockholm till Berlin för att förhandla med Reichsführer Heinrich Himmler om räddandet av judar… I Stockholm förs ett hittills nästan okänt spel bakom kulisserna som går ut på att försöka rädda de liv som kanske ändå kan räddas ur Hitlers förintelseläger. Förutom Storch, den märklige Felex Kersten och spionen Edgar Klaus möter vi många andra aktörer i spelet - såväl nazister som judiska aktivister. När hjälpen från Sverige kommit igång, också Raoul Wallenberg och Folke Bernadotte. En inträngande studie av deras uppdrag väcker många nya frågor. Lena Einhorn har de senaste tio åren arbetat som producent och manusför-fattare till ett flertal TV-produktioner. 1998 sändes dramadokumentären Handelsresande i liv. Den rönte mycket uppmärksamhet och har hittills sålts till Tyskland, Holland och Israel. Boken rymmer åtskilligt mer material som som ej står att finna om i några historieböcker.

Det här är en av fyra nyutgivna Panböcker som kretsar kring andra världskriget. De övriga är Schindlers ark av Thomas Keneally, Mitt sargade hjärta av Martin Doerry och En tysk mans historia av Sebastian Haffner.