Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Urdjursboken : bland sabeltigrar, gryningshästar och mammutar

Urdjursboken : bland sabeltigrar, gryningshästar och mammutar

Inbunden bok. Tiden. 1999. 56 sidor.

Nyskick. Den här boken börjar för 200 miljoner år sedan, då det första lilla däggdjuret Megazostrodon föds. Under årmiljonerna utvecklas en del däggdjur och förändras medan andra arter dör ut.
Vi möter spännande urtida djur som den jättelika mastodonten, grottlejonet och skräckhornet, märkliga djur som den älglika giraffsläktingen Siwatherium men också däggdjur som finns än idag, till exempel katten, hunden och hästen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188876985
Titel
Urdjursboken : bland sabeltigrar, gryningshästar och mammutar
Författare
Lena Kallenberg - Bisse Falk
Förlag
Tiden
Utgivningsår
1999
Omfång
56 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
426 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bland sabeltigrar, gryningshästar och mammutar.
Urdjursboken berättar däggdjurens spännande historia som började för 200 miljoner år sedan, då det första däggdjuret föds. Lena Kallenberg och Bisse Falk beskriver sedan lättläst om hur däggdjuren levt och utvecklats under årmiljonerna, fascinerande illustrerat av Ingela Almgren.

Andra fristående faktaboken i serien Jordens och livets historia. De andra två är Urdjursboken och Boken om Urmänniskan.

Lena Kallenberg och Bisse Falk har skrivit en historisk exposé över hur däggdjuren har levt och utvecklats under årmiljonerna, med fantasieggande färgillustrationer av Ingela Almgren. Vi möter grottlejon och tapirer, märkliga djur som skräckgrisen, jättelika mastodonter och hästar små som rävar, elefanter som vandrar i Europas skogar. Många däggdjur är utdöda sedan länge men en del lever mitt ibland oss än idag, t. ex. hunden, katten och hästen. Och igelkotten som är världens äldsta däggdjur!

Docent Lars Ewrelin på Naturhistoriska riksmuseet har faktagranskat både text och bild. Urdjursboken är den andra fristående faktaboken i serien Jordens och livets historia. De andra två är Urtidsboken och Boken om Urmänniskan.