Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept

Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept

Inbundna böcker. Albert Bonniers Förlag. 2004. 255 sidor.

När stjärnkrögaren Nils Emil Ahlin berättar sitt livs Matminnen och bjuder på sina allra bästa recept, handlar det om tre saker: Hav, Husmanskost och Himlajord. Havet hör ihop med strömmingen. Ingen sjunger strömmingens lov i form av så många olika delikata anrättningar som Nils-Emil. Husmanskosten utgör den omsorgsfullt smaksatta och vällagade basen i Nils Emils krögarliv. Himlajord har poeten Evert Taube skrivit. Just den visan sjunger Nils Emil själv gärna för sina gäster, och den står för just sådan välkomnande livsglädje och opretentiös trivsel som är Nils Emils speciella krögarsignum.I år firar Nils Emil 50-årsjubileum som en av de mest folkkära krögarna i den svenska krogbranschen. Han är född i en arbetarfamilj i Hedemora som nummer sex i en syskonskara om nio barn och får med tiden såväl kungligheter som näringslivselit och kulturelit som stamgäster på sina krogar. Berättelsen om Nils-Emils liv är dels en ovanligt glädjefylld svensk klassresa, dels en vänligt skvallrig rapport från kändisvärlden: Vad åt Ted Kennedy när Alva Myrdal bjöd på middag? Vad tyckte Andy Warhol om strömming? Vad hände när prins Bertil skulle bjuda på lammstek på Rivieran? Vad fick drottning Silvia till lunch när hon och kungen kom till Hedemora? Och varför ville egentligen Jan Stenbeck köpa Källaren Diana?Nils Emils Matminnen är berättelsen om en glad och positiv människa vars karriär inte tycks ha ändrat hans opretentiösa, rejäla och vänliga karaktär ett enda dugg. Boken är full av svartvita foton från hans långa krögarbana liksom menyer och klipp av alla de slag. Runt tio uppslag har nytagna färgfoton av NilsEmils favoriträtter. Nils Emil är en välkänd och mycket omtyckt krögare Många kändisar, kungliga och andra, tillhör hans vänkrets Över 30 av hans allra bästa recept, främst husmanskost

Förlagsfakta

ISBN
9789100104504
Titel
Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept
Författare
Swanberg, Lena Katarina
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2004
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska