Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Skämmarkriget

Skämmarkriget

Inbunden bok Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2005. 363 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9129661757
Titel
Skämmarkriget
Författare
Lene Kaaberbøl
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2005
Omfång
363 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
630 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sista boken om Skämmerskan och hennes barn Dina och Davin.

Serien om Skämmerskans barn började med Skämmerskans dotter i vilken Dina var tvungen att rädda både sin mor och furstesonen Nico från falska mordanklagelser. Den fruktansvärde Drakan gör allt för att ta makten över Skay-Sagis Halvön och till sin makt har har lojala trotjänare och blodtörstande drakar. Dina har ärvt skämmarblicken av sin mor men hennes bror Davin får nöja sig med att slåss med svärdet, vilket han gör i Skämmartecknet, där kampen mot den onde Drakan fortsätter. Vad Dina har ärvt av sin far är en stor fråga i Ormens gåva. I den dök hennes hittills okände far svartmästaren Sezuan upp och han var inte en alltigenom god människa. Han drev hela familjen på flykt men försonades på slutet med sin dotter. I den sista boken om Davin och Dina, Skämmarkriget, gör sig Drakan beredd att anfalla Höglandet för att utöka sitt herradöme. Om man ska bekämpa honom ska man göra det nu. Nico, furstesonen, har en plan för hur man ska få Drakan på fall men Dina tycker att den planen är mer modig än klok. I alla fall om man vill överleva den sista striden mot Drakan.

I serien om Skämmerskan finns budskap om solidarietet och jämlikhet utan att det blir övertydligt. Serien har blivit en internationell succé, bland annat i England. Nordisk film har köpt filmrättigheterna.