Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Vägval och växande. Förhållningssätt, kunskap och specialpedagogik för yrkesverksamma hjälpare

Vägval och växande. Förhållningssätt, kunskap och specialpedagogik för yrkesverksamma hjälpare

av

Häftad bok. Liber. 2:7 uppl. 2007. 240 sidor.

Gott skick. Format 22,5 x 15 cm Vikt 340 g. Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA upplagan, illustrerad med diagram i sv/v. Innehåll: Förord 1. Det okända hos människan 2. Förhållningssätt som fenomen 3. Skapande förhållningssätt 4. Styrande tankemönster 5. Erfarenhet - kunskap 6. Helhetsperspektiv med djup och kontinuitet 7. Utveckling i helhetsperspektiv 8. Funktionshinder och handikapp 9. Bemötande som komponent i kommunikationen, 10. Struktur och process 11. Livsmiljöer och specialinsatser 12. Att utbilda, utbildas och utbilda sig samt Litteratur och Register mm. // Diskret anteckning finns på försättsbladet, inga övriga anteckningar eller understrykningar, bakre pärmen har ett veck och inlagan har mindre hanteringsspår. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [4528]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789147005697
Titel
Vägval och växande - specialpedagogiskt perspektiv
Författare
Lennart Danielsson - Ingrid Liljeroth
Förlag
Liber
Utgivningsdatum
19980407
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
390 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vägval och växande bygger på författarnas egna erfarenheter av arbete med och forskning kring människor med svåra utvecklingshinder och ett viktigt tema i boken är det personliga förhållningssättet. Läs mer De föreställningar och attityder som omger en ung människa kan få avgörande betydelse för hennes utvecklingsmöjligheter. Därför borde alla som arbetar med människor, t.ex. inom vård, skola och specialpedagogik, granska sitt eget förhållningssätt, försöka vidga sitt seende och på ett kreativt sätt omsätta detta i handling. I boken beskrivs både kontakten med barn och vuxna och relationer till kollegor och föräldrar. Om författarna Lennart Danielsson och Ingrid Liljeroth är verksamma vid institutionen för specialpedagogik vid Göteborgs universitet.