Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Lennart Jirlow : målaren

Lennart Jirlow : målaren

Inbunden bok Bra Böcker. 2009. 208 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789170028250
Titel
Lennart Jirlow : målaren
Författare
Lennart Jirlow
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2009
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
230 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
1059 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Få svenska konstnärer målar med sådan livsglädje och lysande färgkraft som Lennart Jirlow - och nu är den här, boken Lennart Jirlow - målaren. Här bjuder han oss att följa med till sitt Frankrike, till Provence och till Paris. Vi samtalar över rödrutiga dukar på franska bistroer, vi kopplar av i en blomstrande pergola, vilar ut på det lilla landsortshotellet i Provence, dricker ett glas på ett av Paris många utekaféer. Rofyllt, generöst, sinnligt - en lustfylld nostalgisk dröm.

Men vi får inte bara njuta av hans lockande motiv här presenteras för första gången i bokform också målarens eget liv. I text och bild följer vi Lennart Jirlow från debuten som nioårig målare, till studierna såväl vid Konstfack som i Florens, livet i Frankrike och somrarna i den svenska skärgården.

Han berättar om arbetet vid staffliet i iskalla ateljéer, om de många mötena med artistvärldens stora, om hur teatervärlden lockat honom till scenografisk konst. Vi möter hans familj, följer med på hans omfattande resor, vi får träffa hans vänner. Kort sagt - tillsammans med Lennart Jirlow får vi uppleva ett spännande äventyr. Missa inte chansen att göra oss sällskap!