Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Spetsnaz på Nordkalotten

Spetsnaz på Nordkalotten

Nyskick. Med kommentarer och inledning av James F. Gebhardt. Svenskt förord: Lars Gyllenhaal. Fischer & Co, 2010. Inbunden. Förlagsband med skyddsomslag. Förlagsny bok, i obruten inplastning. 291 s., [16] pl.-bl. ISBN 978-91-86597-02-3. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789186597023
Titel
Spetsnaz på Nordkalotten
Författare
Viktor Leonov
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2010
Omfång
291 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
738 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Viktor Leonov ingick i den sovjetiska flottans elitförband under andra världskriget och tjänstgjorde både i Nordflottan och i Stillahavsflottan. Här beskriver han de riskfyllda specialoperationerna från norra polcirkeln till Koreas kust och berättar om de modiga män som stred vid hans sida. I sina snödräkter och med vapnen dolda i vita säckar utförde förbandet livsfarliga uppdrag för att besegra Hitlers alpjägare i den mäktiga 20. bergsarmén, som stod vid Sovjets gränser mot Skandinavien och hotade hamnarna. Det ställdes höga krav på de sovjetiska soldaternas färdigheter och operationerna omfattade bland annat luftlandsättningar med fallskärm, landstigningsföretag, samt skidåkning och navigering. Oavsett om det gällde att tillfångata tyska officerare, organisera fritagningar av egna befäl eller leda luftanfall, bidrog Leonovs specialförband till att driva ut tyskarna ur Norge och Spetsnaz bedrifter blev omtalade över hela världen. Det här är historien om de män som riskerade livet i dessa legendariska militära insatser. Boken är en kombination av Leonovs memoarer, där han ingående beskriver sina upplevelser i händelsernas mitt, och den amerikanske utgivarens egen forskning. Författarens ögonvittnesskildring kompletterats även med historiska arkivdokument, en genomgång av andra flottors specialförband, kartor och en omfattande bibliografi, vilket gör Spetsnaz på Nordkalotten till oumbärlig referenslitteratur såväl som underhållande läsning. VIKTOR LEONOV erhöll två gånger hederstiteln Sovjetunionens hjälte den högsta utmärkelsen en sovjetisk medborgare kunde få för det mod han uppvisade under andra världskriget.