Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ryska dagsedlar

Ryska dagsedlar

Inbunden bok Ersatz. 1 uppl. 2015. 182 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - 27 texter om ­andlig olikhet, skruvkorkar, gehör, behagliga ord, anekdotens roll... Reflexionerna tar ofta avstamp i propagandans deformering av språket eller revideringen av historien och konfronterar den nyfascistiska statsideologin och krigsstämningarna i hemlandet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187891229
Titel
Ryska dagsedlar
Författare
Lev Rubinstein
Förlag
Ersatz
Utgivningsår
2015
Omfång
182 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
125 x 200 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Ryssland - det är jag«, skriver Lev Rubinstein, den legendariske konceptpoeten, essäisten och humoristen. Här presenteras 27 texter om ­andlig olikhet, skruvkorkar, gehör, behagliga ord, anekdotens roll... Reflexionerna tar ofta avstamp i propagandans deformering av språket eller revideringen av historien och konfronterar den nyfascistiska statsideologin och krigsstämningarna i hemlandet.

Flertalet texter har tillkommit under 2014 med utgångspunkt i det dagsaktuella, men blickar också tillbaka på självupplevda mikrohändelser som »orkesterslaget på Krim« 1968 eller minnet av den första muggen Pepsi-Cola på American National Exhibition i Moskva 1959. Att just en poet med rötterna i 70-talets sovjetiska konceptkonst har blivit en av den ryska oppositionens mest framträdande röster - det är också Ryssland.
Ytterligare författare: Rubinstein, Lev
Ytterligare översättare: Öberg, Johan
Ytterligare designers: Liljemärker, Håkan