Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Över näktergalens golv

Över näktergalens golv

Inbunden bok Bonnier Carlsen. 2005. 314 sidor.

Nära nyskick. Bonnier Carlsen. 2005. 314 s. Kartonnage. 22x14cm. 470 gram. Nära nyskick. Obetydlig stötskada på framsidans nederkant. Se gärna fler böcker hos Filifjonkan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9163851369
Titel
Över näktergalens golv
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2005
Omfång
317 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 220 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
472 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Romanen utspelar sig under en fiktiv japansk feodal medeltid. Huvudpersonen, Takeo, är 15 år när hans fredliga bergsby blir anfallen av samurajer. Som av en slump blir han räddad av en märklig vandrare som tar honom under sina vingars beskydd. Det visar sig vara en krigsherre från en rivaliserande klan till den som anfallit Takeos by och dödat hans familj. Här börjar en märklig resa för Takeo, både en inre resa under vilken pojken utvecklas till man, och en verklig resa mot hämnden och ett eventuellt hem och en ny familj.  Gull Åkerblom lovordade originalutgåvan i sin recension i Bibliotekstjänsts sambindningshäfte: ”Under några dagar har jag befunnit mig i Japan, under den medeltida, feodala tiden. Jag har följt den unge Takeo i spåren i en värld av samurajer, krigsherrar och undersköna (till synes underdåninga) kvinnor. (...) Detta är ett höglitterärt verk skrivet på det renaste, klaraste språk - som en japansk målning. Därtill är den berusande sinnlig - jag har lyssnat, luktat och sett det som Takeo har varit med om.”  Lian Hearn är en psuedonym, författaren är född i England och bosatt i Australien. Bakom namnet döljer sig en välkänd barn- och ungdomsboksförfattare. ”Över näktergalens golv” är en roman för äventyrslystna 15-100-åringar. ”Över näktergalens golv” är den första delen i en trilogi."När boken var slut skrek jag förstås på mer." Lotta Olsson, DN "Ungdomar kommer att utebli från skolan, vuxna kommer att sjukskriva sig från jobbet, för att få tillfälle att läsa ut boken i lugn och ro." Peter Grönborg, Borås Tidning