Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 45 SEK
K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker

K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker

av

Inbunden bok.

Nyskick. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2012. 111 s. Inbunden. Klotband. 24,5x19,5cm. 556 gram. Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort.  Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta smaken. . Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 45 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9789153437987
Titel
K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
Författare
Sällskapet Lilla
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsdatum
20120509
Omfång
111 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
556 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort. Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta - K-märkta - smaken. Vår matkultur förändras ständigt. Men förvandlingar och nyheter behöver inte medföra att vi glömmer det gamla. Det traditionella och det nyskapande kan mycket väl existera sida vid sida. I vår svenska husmanskost återfinner vi de smaker som i många generationer varit självklara matfavoriter. Lilla Sällskapet, som har funnits i olika skepnader sedan 1814, verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen. Boken har tagits fram av Anna Bergenström, Monica Hörner, Jens Linder, Christina Möller och Birgitta Sidh, samtliga aktiva eller före detta ledamöter i Lilla Sällskapet.