Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Vem är du Johanna?

Vem är du Johanna?

Inbunden bok Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2011. 256 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Johanna är född på Island, men uppvuxen i Sverige med sin mamma. Hon lever och andas för sin älskade sköthäst Kasper. Men när Kasper blir sjuk och måste avlivas är det något i Johanna som går sönder. Johanna tappar alltmer greppet om tillvaron, och slutligen skickar mamma iväg henne till pappa på Island för att hon ska komma bort från problemen. Nu börjar ett helt nytt liv, en tillvaro långt ut på landsbygden tillsammans med de vilda hästarna, men också med en tystlåten pappa som inte är lätt att lära känna igen. Med den nyskapande hästboken "Adzerk - den vita hingsten" vann Lin Hallberg Barnens romanpris. Nu kommer ännu en hästskildring som inte liknar något annat på marknaden. "En starkt gripande historia, som dessutom är både spännande och välkomponerad. Helt klart Lin Hallbergs främsta roman hittills." Göteborgs-Posten om Adzerk - den vita hingsten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789129677126
Titel
Vem är du Johanna?
Författare
Lin Hallberg
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2011
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
156 x 206 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
494 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med den nyskapande hästboken Adzerk - den vita hingsten vann Lin Hallberg Barnens romanpris. Nu kommer ännu en hästskildring som inte liknar något annat på marknaden. Här ryms både hästar och relationer i en gripande historia med flera djup. Johanna är född på Island, hästarnas ö, men uppvuxen i Sverige. På Island finns hennes pappa, som hon inte längre har någon kontakt med, hennes älskade farmor och hennes islandshäst Sunnanvind, som hon knappt minns längre. I Sverige blir det ridskolehästen Kasper som får bota all Johannas saknad och längtan. Men när Kasper blir sjuk och måste avlivas är det något i Johanna som går sönder: "Alla tankar jag tänker gör ont. Jag vet inte vad jag förväntas göra när det inte längre finns en liten mörkbrun häst i den tredje spiltan till höger när man kommer in i stallgången på vår ridskola. Deras ridskola ..." Johanna tappar alltmer greppet om tillvaron, och slutligen skickar mamma iväg henne till pappa på Island, både för att hon ska komma bort från problemen och för att hennes farmor inte har långt kvar att leva. Nu börjar ett helt nytt liv, en tillvaro långt ute på landsbygden tillsammans med de vilda hästarna, men också med en tystlåten pappa som inte är lätt att lära känna igen.