Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Maskinen människan och doktor La Mettrie. l'Homme machine på svenska med inledning och kommentarer

Maskinen människan och doktor La Mettrie. l'Homme machine på svenska med inledning och kommentarer

Häftad bok Doxa. 1:a uppl. 1984. 180 s. Häftad. 19,5x12cm. 213 gram.

Mycket gott skick. Illustrerad i sv/v. "Julien Offray de La Mettrie (1709-51) är en särling i filosofins historia. Med sin skrift 'Maskinen människan', 1748, en klassiker i materialismens historia, söker han i polemik mot tidens alla auktoriteter leda i bevis, att människan är ett dödligt djur som alla andra dödliga djur. La Mettrie framstår ofta som en enkel och ytterst rabiat ateist, en bild som enligt Rolf Lindborg bör mildras något: det finns i den 'upplysta materialismen' drag som liknar panteismen lika mycket som ateismen. Men en kristendomsfiende av Guds nåde finner vi i doktor La Mettrie! I sin inledning tecknar Rolf Lindborg den filosofiska utvecklingen från Descartes' tid till La Mettries materialism ett hundra år senare. Han insätter också 'Maskinen människan' i ett konkret sammanhang genom generösa utblickar åt olika håll i upplysningstidens filosofiska, medicinska och naturvetenskapliga tänkande. Detta är den första fullständiga översättningen till svenska av Julien Offray de La Mettries 'l'Homme machine'".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9157801754
Titel
Maskinen människan och doktor La Mettrie
Författare
Rolf Lindborg
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Utgivningsår
1984
Omfång
179 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
117 x 194 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
218 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lindborg inleder med en redovisning av den filosofiska bakgrunden från Descartes tid fram till La Mettries materialism ett hundra år senare. Lindborg sätter också in Maskinen människan i ett konkret sammanhang genom generösa utblickar åt olika håll i upplysningstidens filosofiska, medicinska och naturvetenskapliga tänkande.