Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sockerdöden

Sockerdöden

Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2011. 444 sidor.

Gott skick. Hanteringsspår rygg, annars fin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186675882
Titel
Sockerdöden
Författare
Lindell, Unni
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2011
Omfång
444 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
242 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.
Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt.
Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.
Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen. I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.
Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I hemlandet Norge klättrade boken snabbt upp till förstaplatsen på bästsäljarlistan.
Unni Lindell har etablerat sig som en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare och har vunnit flera stora litteraturpriser. Böckerna om kriminalkommissarie Cato Isaksen har översatts till arton språk och även blivit en populär tv-serie.

"Unni Lindell är bra på att skriva spännande och intelligenta kriminalromaner. Sockerdöden är inget undantag."
Hallands Nyheter

"Bara konflikten och bilden av de så väl markerade reviren i Oslos poliskår gör boken otroligt läsvärd. Samtidigt ska inte spänningen förringas. Unni Lindell bygger upplösningen via en spänningstrappstege som leder till ett veritabelt crescendo som i sin tur briserar likt en bomb."
Eskilstuna-Kuriren

"Frågan är ändå om inte nya Sockerdöden är hennes bästa någonsin. ... Det är en vansinnigt tragisk men också ohyggligt spännande historia som Unni Lindell berättar och hon är helt klart som allra bäst när hon skildrar människors olika skuggsidor."
Laholms Tidning