Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gotländskt arkiv 2019: Bordet är dukat: Mat med tradition på Gotland

Gotländskt arkiv 2019: Bordet är dukat: Mat med tradition på Gotland

Inbunden bok. Fornsalens Förlag. 2019. 136 sidor.

Nära nyskick. Inbunden i förlagets mörkgröna klotryggband med pappärmar. Illustrerad. Innehåller följande artiklar:
"Förord" av Susanne Thedéen.
"Inledning" av Lena Ideström.
"Gutamålet ger liv åt matens historia" av Lars Kruthof.
"Skaffare, de gotländska festernas fixare" av Ing-Marie Tellström.
"Kakor, ägg & konservering - hushållning på en gotländsk lantgård" av Annelie Adolfsson Rosén.
"Fest och vardag i Visby under två sekler" av Birgitta Strandberg-Zerpe.
"Odling och hushåll vid gotländska prästgårdar" av Eva Selin.
"Medeltida matvanor - fick, bröd och en och annan rova" av Lena Ideström.
"Stenåldersmat och järnåldersföda" av Johan Norderäng & Susanne Welin-Berger.
"Matkultur - arvet från äldre tider i ny tappning" av Riina Noodapera & Susanne Welin-Berger.
"Recept".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188036063
Titel
Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland
Författare
Kruthof, Lars
Förlag
Fornsalens Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
136 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
215 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta.
I Bordet är dukat – Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930–40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700–1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider.

Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!