Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Per Arvid Säve och hans samtida - rapport från Visbysymposiet 1987 (Säve, Per Arvid, 1811 - 1887.)

Per Arvid Säve och hans samtida - rapport från Visbysymposiet 1987 (Säve, Per Arvid, 1811 - 1887.)

Inbunden bok

Nyskick. Visby : Gotlands fornsal, 1992 (Lettland) 135[1]s. Ill. 25 x 17 cm. Innehåll: S. 127-131: Per Arvid Säves tryckta skrifter. Jonas A Nensén s 67-76, om Gustaf Henrik Mellin s 77-86, Nils Gabriel Djurklou s 89-96, Gustaf Ericsson s 98- 105, Eva Wigström s 107-116, August Bondeson s 119-125. ISBN: 91-88036-06-5 ; Inbunden dekorerat förlagsband. (Kartonnage) I nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188036065
Titel
Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland
Författare
Lindquist, Sven-Olof - Gislestam, Torsten - Palmenfelt, Ulf - Gotlands fornsal
Förlag
Fornsalens Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
136 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
215 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta.
I Bordet är dukat – Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930–40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700–1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider.

Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!
Ytterligare redaktörer: Emdén, Cathrin
Ytterligare designers: Emdén, Cathrin
Ytterligare fotografer: Ronström, Linnea
Ytterligare författare: Kruthof, Lars
Ytterligare författare: Tellström, Ing-Marie
Ytterligare författare: Adolfsson Rosén, Annelie
Ytterligare författare: Strandberg-Zerpe, Birgitta
Ytterligare författare: Selin, Eva
Ytterligare författare: Ideström, Lena
Ytterligare författare: Norderäng, Johan
Ytterligare författare: Widerström, Per
Ytterligare författare: Noodapera, Riina
Ytterligare författare: Welin-Berger, Susanne