Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hitta hem

Hitta hem

Nyskick. Ordfront 2003, häftad, 239 sidor. ISBN 91-7324-950-5. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173249505
Titel
Hitta hem Vuxna adopterade från Korea berättar
Författare
Sofia Lindström - Astrid Trotzig
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
152 x 186 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
425 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I år är det femtio år sedan Koreakriget upphörde. Strax därefter inleddes utlandsadoptionerna från Korea. 150 000 koreaner har hittills adopterats till ett tjugotal västländer, varav cirka 8 500 till Sverige.

Under början av 1970-talet var adoptionerna som flest. Trettio år senare har den första stora generationen adopterade växt upp. Några har upplevt sig som svenskar, kort och gott. Andra har levt med en svårdefinierad känsla av utanförskap och ytterligare andra har haft problem med att relatera till Sverige och sina svenska familjer. Vissa har besökt Korea vid ett eller flera tillfällen, andra är inte lika intresserade eller angelägna.

Hitta hem är den första boken i sitt slag i Sverige, där de

adopterade själva får berätta, utan journalistisk vinkling och utan att användas som slagträn i någon massmedial adoptionsdebatt. Det är en bok som många vuxna adopterade, deras föräldrar och anhöriga och alla som är intresserade av adoptionsfrågan, hittills har saknat.

Hitta hem innehåller personliga bidrag av ett tjugotal vuxna adopterade, alla med olika erfarenheter och upplevelser. De medverkande är både kända och okända, erfarna såväl som oerfarna skribenter, bl.a. Tove Lifvendahl (f.d. ordförande MUF), Sonja Björk (journalist), Daniel Hagström (kampsportinstruktör), Sofia Broomé (författare), Peter Persman (präst i svenska kyrkan), Fredrik Peterson (grafisk formgivare) och Olle Sporrong (fotograf). Här finns även en bakgrundsbeskrivning av Tobias Hübinette.

De medverkande skribenterna har fotograferats av Cato Lein.

FÖRFATTARNA: Sofia Lindström är författare och debuterade med en samling poetisk kortprosa, plats, spela död (1999). Hon har bl.a. vunnit pris för månadens mest lästa på www.sourze.se, samt frilansat som dansrecensent och reporter. Astrid Trotzig är författare och har bl.a. varit redaktör för Bonniers Litterära Magasin. Hon debuterade med den självbiografiska berättelsen Blod är tjockare än vatten (1996), som hittills har sålt i 20 000 exemplar och nyligen översatts till koreanska.