Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Europas ungtid : nedslag i Europas kulturhistoria fram till cirka 500 f.Kr

Europas ungtid : nedslag i Europas kulturhistoria fram till cirka 500 f.Kr

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Wahlström & Widstrand, 2002. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 622, [2] s. Illustrerad i färg och sv/v. Läsband. ISBN 91-46-18116-4. Vikt: 1380 gram.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9146181164
Titel
Europas ungtid : Nedslag i Europas kulturhistoria
Författare
Sture Linnér
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2002
Omfång
624 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
173 x 243 mm Ryggbredd 44 mm
Vikt
1367 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna magnifika bok skildrar Sveriges främste kännare av antiken, professor Sture Linnér, de civilisationer som är ursprunget till den europeiska kulturen, bland andra Babylonien, Assyrien, det minoiska Kreta och Troja. Man har länge tagit för givet att upphovet till vår kultur har funnits i det gamla Grekland och i Bibelns länder. Men efter hundrafemtio års arkeologiska upptäckter och ett omfattande tolkningsarbete med hundratusentals texter har perspektiven vidgats väsentligt. Idag kan vi se att den västliga kulturen har sina rötter i en flera tusen år gammal, gemensam kultur i Främre Orienten.  Med djup lärdom och stor elegans förmedlar Sture Linnér de senaste forskningsresultaten och med en rad exempel från konst, musik, litteratur och filosofi beskriver han hur dessa kulturer hänger samman med vår egen och än idag förmår inspirera konstnärer och tänkare.