Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. Förlagsny!. 1 uppl. 2005. 118 sidor.
Nyskick.
Förlagsny!
Välkomna till kryddskåpet, en skattkammare för oss som gillar aromatiska raffinerade smaker! Tuffa kryddor i form av frön, bark och rötter håller alltid måttet. Här hittar du 16 olika skatter som du kanske har hemma i skåpet och som du inte vet vad du ska göra med. Kryddorna är: anis, fänkål, kummin, senapsfrön, koriander, spiskummin, kanel, saffran, peppar, stjärnanis, enbär, vanilj, kardemumma, kryddnejlika, kryddpeppar och muskotnöt.
Varje krydda har sitt avsnitt med en text om kryddan ifråga och ett antal recept på tilltugg, förrätter, huvudrätter, efterrätter och bakverk. Lisa Förare Winbladh är utbildad dietist och en väletablerad matskribent. Hon är författare till Festligt och smalt och Enkelt grönt (tillsammans med Malin Landqvist och Sanna Liedgren). Under våren har hon varit programledare i Köket i TV4.
Laila Elisabet "Lisa" Birgersdotter Förare Winbladh, född 16 februari 1966 i Råsunda, är en svensk författare, journalist och matskribent. Förare Winbladh har både enskilt och som medförfattare skrivit en rad böcker samt varit matskribent i en mängd tidningar, bland annat fast anlitad av Sydsvenskan.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska