-
KORV – Den godaste korven stoppar du själv –...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 111 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obetydliga ytmärken på pärmarna. –– Se fler bilder! ––
Korv med äkta vara – du vet vad korven innehåller när du har stoppat den själv.
• När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsme läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241433
- Titel
- Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik
- Författare
- Franzén, Kristofer
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 205 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 541 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.
Bonnier Fakta 9789174241433 -
INGEN MÅLTID UTAN OST – Världens godaste osta...
Inbunden bok. Läsförlaget. 2008. 189 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Du får möta våra kära vardagsostar; Grevé, Präst och alla de andra som vi dagligen lägger på frukostmackan. Du får även bekanta dig med det spännande utbudet hos gå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197768900
- Titel
- Ingen måltid utan ost
- Författare
- Per Mårtensson - Claes Göran Green
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 262 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en upptäcktsresa i ostarnas fascinerande värld - med en av Sveriges duktigaste osthandlare som ciceron. Du får möta våra kära vardagsostar; Grevé, Präst och alla de andra som vi dagligen lägger på frukostmackan. Du får även bekanta dig med det spännande utbudet hos gårdsmejerier runt om i Sverige. Naturligtvis åker vi söderut, här är några av utflyktsmålen;
Frankrike, där Roquefort är en av värdarna. Schweiz, där Gruyére möter upp i hela sin härlighet. Italien, där du bland annat får hälsa på hos Parmigiano-Reggiano. Spanien, där Manchego óch Monte Enebro vinkar glatt åt alla besökare. För den mer våghalsige står doftrika rödkittostar på programmet. Vad sägs om hembesök hos "The world´s stinkest Cheese" - Vieux-Boulogne? Även de nu så populära getostarna slår givetvis upp dörren och lockar förförsikt med oemotståndliga dofter.
Ingen måltid utan ost är en bok för alla som vill lära sig mer om ett livsmedel som bjuder på ett oändligt spektrum av smaker och dofter.
Här berättas personligt och sakkunnigt om olika ostars kännetecken, tillverkningsmetoder och kulturhistoria. Här ges värdefulla tips om drycker och tillbehör, och boken innehåller även matrecept och förslag till ett antal aptitretande ostbrickor. Alla ackompanjerat av bilder som doftar - och får snålvattnet att rinna till...
Världens godaste ostar - alla finns att köpa i Sverige -
presenterade av Peter Mårtensson.
Mannen bakom Möllans ost är osthandlaren Peter Mårtensson. Han startade i blygsam skala - den första butiken som öppnade 1988 var på 43 kvadratmeter - men bedriver nu Sveriges största ostaffär. En mer sakkunnig ostciceron kan man nog inte tänka sig, något som intygas av den fina utmärkelser osthandlare Mårtensson förärats. År 2002 blev han dubbad till riddare av Confrérie des Déguteux d´Chievuv d´Selles som är en fransk getostorden, samt Condrérie des Chevaliers du Taste-Fromage de France, Franrikes mest exklusiva ostordern. Möllans Ost har dessutom belönats med Gastronomiska akademins diplom, tidningen Gourmets diplom och tidningens Nöjesguidens Malmöpris. Man kan också stoltsera med att man år 2006 av Dagens Nyheter utsågs till en av de två bästa ostbutikerna i landet.
Möllans Ost är en av Sveriges mest välrenommerade ostaffärer. Den är belägen vid det multietniska - och i mångas ögon exotiska - Möllevångstorget i Malmö. Hit vallfärdar kunder från när och fjärran för att botanisera i ett imponerande utbud (mer än 350 olika ostsorter) som sträcker sig från ecxklusiva läckerheter som Vacherin Mont d´Or och Sörmlands Ädel till mer välbekanta vardagsostar. Här ser man destingerade herrar som med kännarmin pillar i sig smakbitar av en vällagrad Grevé, här ser man ungdomar som insuper råd om ingrdeenserna på kvällens planerade bjudostbricka, här ser man fina damer från Slottsstaden som med kräsna ögon synar det framdukade sortimentet.
Möllans Ost är i sanning ett paradis för ostälskare av alla de slag.
Läsförlaget 9789197768900 -
TINA – Hur du enkelt lagar min allra godaste...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 383 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Små repor på baksidan! – Se fler bilder! –– En bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Glöm alla tråkiga måsten och regler som förstör det roliga med matlagning – i Tinas kök är det högt i tak och aldrig långt till en a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243055
- Titel
- Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charmig, lättälskad, en lysande kock – det är Tina! Tösen från Ramlösa, mästerkocken Tina Nordström, är tillbaka med en generös och lustfylld matbibel. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är en bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Glöm alla tråkiga måsten och regler som förstör det roliga med matlagning – i Tinas kök är det högt i tak och aldrig långt till en alternativ lösning, hellre streetsmart (eller ”kökssmart”) än glädjelös perfektionism. För att lyckas krävs varken ett tjusigt kök, obegränsat med tid eller exklusiva råvaror – bara att man vågar släppa sargen. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är 384 sidor bläddervänlig matglädje som gör sig bäst bredvid skärbrädan, kniven och pepparkvarnen på köksbänken, långt från traven med tjusiga coffee table-böcker. Ligger den här kokboken ren och fin på soffborden har jag misslyckats, menar hon. I över tio år har Tina Nordström lagat mat i tv och hennes recept har blivit favoriter vid många svenska köksbord. Nu är hon tillbaka med sin största kokbok hittills där hon får visa upp hela sin repertoar – från kött, fisk, fågel och vegetariska rätter till bröd, kakor och desserter. Tina låter oss glänta på dörren till sitt kök och delar med sig av inte mindre än 234 favoritrecept. Hon ger oss dessutom frikostigt med kocktips och förslag på smarta genvägar. Med enkla metoder ”förvandlar” hon en maträtt till en annan, så att råreceptet på färs enkelt kan bli köttbullar från Sverige, Italien eller Grekland, och fiskfärsen antingen vardagsburgare eller lyxiga queneller, för att ta några exempel. I Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat finns såväl snabba vardagsräddare som lite mer tidskrävande rätter som passar fredagsmyset eller det sociala helghänget: tacos, grillat, tapas och plockmat som för oss samman runt bordet. Här finns rätter från världens alla hörn men också svensk husmanskost och recept baserade på skånska matminnen från Tinas barndom, som klassikern Skånsk äppelkaka. Tina är nu tillbaka i Ramlösa, där allting en gång började. Numera har hon sitt arbetskök i lägenheten där hon växte upp och där är också alla bokens recept provlagade och förevigade av fotografen Charlie Drevstam.
Bonnier Fakta 9789174243055
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn