Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Asyl. Den sanna fortsättningen på gömda

Asyl. Den sanna fortsättningen på gömda

pirat. 2004. Inbunden med skyddsomslag, 407 sidor, 22x14cm. 640 gram.

Mycket gott skick. Nästan tio år har gått sedan Maria Eriksson och hennes familj lämnade Sverige och nu först är det möjligt att berätta historien om vad som hänt dem under den tiden.

Del ett, Flykt, berättar om familjens sista år i Sverige. De lever isolerade, undangömda och allt mer desperata. Hösten 1994 slår kammarrätten fast att familjen måste lämna Sverige. De emigrerar för gott våren därpå.

Del två, Exil, utspelar sig i huvudsak i Sydamerika. Här försöker familjen under tre års tid bygga upp en ny tillvaro, och under en period ser de ut att lyckas. Barnen får för första gången gå i skola och träffa jämnåriga. Men ekonomiska bekymmer och sjukdomar gör livet omänskligt hårt för dem. Till slut finns bara en lösning: de måste bryta upp igen.

Så kommer familjen till USA i del tre, Asyl. I fem år kämpar Mia för att familjen ska få stanna i landet. Det blir en hisnande resa genom det amerikanska samhället med ett fullständigt unikt och dramatiskt slut.

Idag har Maria Eriksson fått en fristad i USA. Hon bor i en villa utanför en större stad. Framgången med boken om hennes liv har gjort henne till miljonär.

Liza Marklund har arbetat som journalist i tjugo år. Hon har framför allt drivit frågor som rör utsatta kvinnor och barn. Hennes fem kriminalromaner om Annika Bengtzon är översatta och utgivna i hela världen. #

Gripande läsning oavsett sanningshalt. En roman är en roman sen kan vi dryfta sanningshalten i all evighet, men vem bryr sig? Jag tyckte att det var en bra bok. Jag gillar att läsa om kvinnoöden, typ En blomma i Afrikas öken, Inte utan min dotter och många fler, men jag tycker inte det viktigaste är att boken ska vara sann. Inte ens tidningarna är ju sanningsenliga och Wikipedia är inte en tillförlitlig källa så vi borde väl lärt oss något vid det här laget?
av Lisa, 2009-01-19
#
Den sanna fortsättningen - på en lögn?

Hur törs adlibris fortsätta att göra reklam för en bok som en "sann" historia när det i massmedia samtidigt har kommit starka indikationer om att både boken Gömda och Asyl INTE baserar sig på fakta utan ska betraktas som fiktion? Något författaren helt enkelt har hittat på..
Piratförlaget delägare Stark har dessutom sagt att en intelligent människa förstår att böckerna är romaner dvs. "hittepå".
Asyl - ifall den hade varit sann berättelse - hade varit en sensation. En svensk kvinna som hade fått asyl pga att det svenska samhället inte kunde skydda henne på hennes f.d. man. Nu är sanningen inte den. Kvinnan ifråga har aldrig varit förföld av mannen till att börja med. Och för det andra fick hon aldrig någon asyl. Hon gifte sig med en amerikan istället..

Böckerna Gömda och Asyl borde inte få marknadsföras vilseledande på det här sättet. Det gör mig förbannad som läsare att jag har gått på niten..
av Monica, 2008-12-24

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9164201368
Titel
Asyl
Författare
Liza Marklund
Förlag
Piratförlaget
Utgivningsår
2004
Omfång
407 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 216 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
680 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nästan 10 år har gått sedan Maria Eriksson och hennes familj lämnade Sverige. Först nu är det möjligt att berätta vad som hänt dem.

De sista åren i Sverige lever de isolerade, undangömda och allt mer desperata.
Hösten 1994 slår kammarrätten fast att familjen måste flytta utomlands för att överleva. De emigrerar till Sydamerika året därpå.
Tre år senare tvingas de bryta upp igen.
Maria satsar allt på ett kort och tar med sig familjen till USA. Chanserna att hon ska få stanna där är minimala. För att lyckas måste hon göra det som ingen annan gjort förut. Hon måste skriva amerikansk rättshistoria...

Asyl är den sanna och gripande fortsättningen på Gömda, som blivit en av de mest älskade böckerna i den svenska litteraturen.