Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 45 SEK
Drömmar som förplikta / Om Vilhelm Ekelund och hans läsare

Drömmar som förplikta / Om Vilhelm Ekelund och hans läsare

av

Inbunden bok. Ellerströms förlag. 1:a uppl. 2009. 352 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Outtömlig för erfarenheten, outtömlig för hoppet, så som en författare skall vara" - så beskrev Vilhelm Ekelund själv sitt ideal och så har han framstått för generationer av uppmärksamma läsare. Per Erik Ljung har som läsare och litteraturforskare umgåtts med Ekelunds författarskap i mer än tre decennier och har här samlat tankar, uppslag och upptäckter till en helhet. Drömmar som förplikta handlar om de livsviktiga orden och drömmarna, om sökandet efter villkoren för frihet, om föreningen av skrivande och läsande, av liv och skrift. Den handlar om Ekelunds läsning av Swedenborg och Strindberg, om hur kritiker som Klara Johanson och Fredrik Böök läste Ekelund och om hur han lästes inom den unga arbetarrörelsen. Senare blev Ekelund ett hemligt tecken och en uppfordrande ledstjärna för Gösta Oswald, Mirjam Tuominen, Olav H Hauge och en lång rad andra profilerade författare och konstnärer runt om i Norden, och han fortsätter att verka, att få läsare att ställa de viktiga frågorna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 45 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9789172471870
Titel
Drömmar som förplikta : om Vilhelm Ekelund och hans läsare
Författare
Per Erik Ljung
Förlag
Ellerströms förlag
Utgivningsdatum
20090402
Omfång
350 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
572 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Outtömlig för erfarenheten, outtömlig för hoppet, så som en författare skall vara” – så beskrev Vilhelm Ekelund själv sitt ideal och så har han framstått för generationer av uppmärksamma läsare. Per Erik Ljung har som läsare och litteraturforskare umgåtts med Ekelunds författarskap i mer än tre decennier och har här samlat tankar, uppslag och upptäckter till en helhet. Drömmar som förplikta handlar om de livsviktiga orden och drömmarna, om sökandet efter villkoren för frihet, om föreningen av skrivande och läsande, av liv och skrift. Den handlar om Ekelunds läsning av Swedenborg och Strindberg, om hur kritiker som Klara Johanson och Fredrik Böök läste Ekelund och om hur han lästes inom den unga arbetarrörelsen. Senare blev Ekelund ett hemligt tecken och en uppfordrande ledstjärna för Gösta Oswald, Mirjam Tuominen, Olav H Hauge och en lång rad andra profilerade författare och konstnärer runt om i Norden, och han fortsätter att verka, att få läsare att ställa de viktiga frågorna.