Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pubertet

Pubertet

Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1981. 416 sidor.

Nyskick. Vackert namnad. Svagt vikveck samt två pyttesmå prickar å rygg .
Pubertet är en individuell resa genom den omvälvning som inträffade i Sverige under nittonhundratalets båda första decennier. Ivar Lo-Johansson tillhör en av de många som grävde upp sina rotklumpar och försökte växa i ny jord. Ensamheten och massan, individen och kollektivet är de två polerna. Pubertetsdrömmen blir till en obetvinglig uttrycksdrift, sökandet efter det egna språket, som ska överbrygga avgrunden mellan könen och skänka frihet. Därnäst kommer storhetsfantasierna som också hör puberteten till. Boken rymmer grymma upplevelser från en blossande pubertet men också poetiska och komiska scener ur en lantlig pojkes historia. Händelser och miljöer är skildrade med verkliga personer och platser. Utsmyckning har undvikits där inte berättandet självt krävt återgivande av en stämning eller en bild, som kan vara läsaren till hjälp. Allt är framställt så naket det överhuvudtaget kan ske i en bok. Pubertet är den första och fristående delen i Ivar Lo-Johanssons memoarer.
Pubertet är en självbiografisk bok som gav Ivar Lo-Johansson Nordiska rådets litteraturpris 1979. Här skildrar Lo-Johansson sin barndom och uppväxt i sina föräldrars torp.
Pubertet publicerades ursprungligen år 1978.
Ivar Lo-Johansson, ursprungligen Ivar Johansson, folkbokförd som Karl Ivar Loe, född 23 februari 1901 på torpet Ådala under Hammersta gods, Ösmo socken, död 11 april 1990 i Stockholm, var en svensk författare. 1933 publicerade han romanen Godnatt, jord, vilket blev hans stora genombrott.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9176420590
Titel
Pubertet
Författare
Lo-Johansson, Ivar
Förlag
Stockholm : MånPocket
Utgivningsår
1981
Språk
Svenska