Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förräderiet mot kroppen : [den schizoida personlighetens problem och hur de kan lösas]
Förräderiet mot kroppen : [den schizoida personlighetens problem och hur de kan lösas] Förräderiet mot kroppen : [den schizoida personlighetens problem och hur de kan lösas]

Förräderiet mot kroppen : [den schizoida personlighetens problem och hur de kan lösas]

Pocketbok Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1977. 270 sidor.

Mycket gott skick. Ett allt större antal personer idag lider av en diffus känsla av overklighet, när det gäller den egna personen och tillvaron och frågar sig: Vad vill jag? Vad är meningen med mit tliv? Vem är jag? Människor är förvirrade för att deras föreställning om sig själva står i konfligt med deras känslor och handligar. Dr Lowen har under sina år som terapeut funnit att många är rädda för och t. o.m. hr förnekat si kropp och dess känslor och behov. I Förräderiet mot kroppen ser vi klart sambandet mellan vår psykiska oro och vårt tillbakavisande av dessa behov. Med hjälp av bl.a dramatiska fallstudier och petient-teckningar visar Lowen varför människor i sin tidigar barndokm tvingaats att förneka sina kroppar för att kunna behålla sitt förstånd, och ur illusoriska, förtvivlade och destruktiva deras anpassningsmekanismer är.
Förräderiet mot kroppen ger i sin helhet en bred och engagerande skildring av människorföraktet i vår kultur, visat i undertryckandet av vår kropp, och individens svårighetter att orientera sig i den ström av motsägelser som präglar vårt samhälle. även i det lilla barnets upplevelser av sina föräldrar. Bioenergisk analys har givit viktiga teoretiska och praktiska bidrag när det gäller att hjälpa människor att uppfatta skillnaden mellan föreställning och verklighet i denna motsägelseström. Boken fyller därför en viktig roll som den första fylliga presentationen av det bioenergetiska synsättet på svenska. Me det viktiga i behandligsetoden är inte den samling teknier som Lowen ocha andra har utarbetat utan den människokunskap och långa terapeutiska erfarenhet han redovisar och framför allt den kärlek till medmänniskan/patienten som genomsyrar hela boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146128212
Titel
Förräderiet mot kroppen : [den schizoida personlighetens problem och hur de kan lösas]
Författare
Lowen, Alexander - Lundgren, Astrid
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1977
Språk
Svenska