Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tärningsspelaren

Tärningsspelaren

Pocketbok

Gott skick. Utgiven av Natur & Kultur 2008. 340 sid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127117785
Titel
Tärningsspelaren
Författare
Luke Rhinehart
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2008
Omfång
339 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
347 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Blir det en etta går jag en trappa ner och våldtar Arlene"
Så börjar Luke Rhineharts liv med tärningen. Efter hand låter Luke mer och mer av sitt liv styras av den lilla kuben. Under en fest antar han sex olika personligheter: saktmodig Jesus, uppriktig tärningsspelare, hämningslös sexdåre, stum idiot, pretentiös konstnär och vänsterradikal. Rhineharts bok om mannen som fullt ut låter sitt liv styras av tärningens - slumpens tal - har blivit kult.

Han lever ett till synes mycket gott liv, med hustru, två barn och egen praktik på Manhattan. Men ledan börjar smyga sig på, och efter en misslyckad pokerkväll faller blicken på en tärning, han tar upp den i handen och tänker: Varför inte hädanefter låta varje steg bestämmas av ett kast? Kort därefter börjar han på allvar leva sitt tärningsliv, och så växer denna självbiografiska berättelse fram - en berättelse som kan upplevas som mycket underhållande, skamlöst sexig och våldsamt rolig men också som oerhört kuslig. Någon kanske uppfattar Tärningsspelaren som pornografisk, andra upplever den som en revolutionerande roman, starkt ifrågasättande vedertagen uppfattning om rätt och orätt.
Den amerikanska romanen Tärningsspelaren är en bok som nått kultstatus över hela världen. På svenska utkom den första gången 1973 och har sedan dess tryckts om i ett antal upplagor.
Ytterligare författare: Rhinehart, Luke
Ytterligare översättare: Söderberg-Reeves, Ingrid